Gulyás Gergely: A Ryanair-vezér túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott

  • narancs.hu
  • 2022. június 27.

Belpol

A légitársasággal szembeni fogyasztóvédelmi eljárás eredményéről értesülni fog a nyilvánosság, ígéri a miniszter.

Még mindig nem ért véget a beszológatás a magyar kormány és a Ryanair vezetője között. Gulyás Gergely ezúttal a hirado.hu-nak adott interjújában folytatta a csatározást Michael O’Leary vezérigazgatóval. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott:„Próbálkozások mindig vannak, ha pedig valaki egy ír kocsmában töltötte a gyermekkorát, ahol túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott, akkor – úgy látszik – ennek felnőtt korban is nyoma marad.”

Mindezt Gulyás a légitársaság azon bejelentésével összefüggésben mondta, miszerint a különadó költségeit a Ryanair az utasokra hárítja. A miniszter megjegyzésével feltehetően a Ryanair-vezér legutóbbi nyilatkozatára reagált. Ebben a cégvezető Gulyás Gergelyt és Nagy Mártont Dumb és Dumberhez hasonlította.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a nagy cégeknek nem érdemes az extraprofitadó alóli kiskapukat keresni. Gulyás emlékeztetett: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter megkeresésére a fogyasztóvédelmi hatóság eljárást indított a Ryanairrel szemben, ami folyamatban van, eredményeiről pedig értesülni fog a nyilvánosság. A miniszter hozzátette: „Mi valóban úgy gondoljuk, hogy a légitársaságok – amik most a növekvő turizmus miatt is jelentős profitra fognak szert tenni – szintén közösséget vállalhatnak azokkal az országokkal, ahol működnek, és ahol egyébként jelentős bevételekre tesznek szert.”

Gulyás Gergely az interjúban többek között az Oroszország elleni uniós szankciókról és a sajtószabadság védelmének fontosságáról is beszélt. Mindemellett az is kiderült, hetente legalább 36 kilométert fut a városban, fehérborból pedig a somlóit, vörösből a szekszárdit preferálja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?