Gulyás Gergely: A Ryanair-vezér túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott

  • narancs.hu
  • 2022. június 27.

Belpol

A légitársasággal szembeni fogyasztóvédelmi eljárás eredményéről értesülni fog a nyilvánosság, ígéri a miniszter.

Még mindig nem ért véget a beszológatás a magyar kormány és a Ryanair vezetője között. Gulyás Gergely ezúttal a hirado.hu-nak adott interjújában folytatta a csatározást Michael O’Leary vezérigazgatóval. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott:„Próbálkozások mindig vannak, ha pedig valaki egy ír kocsmában töltötte a gyermekkorát, ahol túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott, akkor – úgy látszik – ennek felnőtt korban is nyoma marad.”

Mindezt Gulyás a légitársaság azon bejelentésével összefüggésben mondta, miszerint a különadó költségeit a Ryanair az utasokra hárítja. A miniszter megjegyzésével feltehetően a Ryanair-vezér legutóbbi nyilatkozatára reagált. Ebben a cégvezető Gulyás Gergelyt és Nagy Mártont Dumb és Dumberhez hasonlította.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a nagy cégeknek nem érdemes az extraprofitadó alóli kiskapukat keresni. Gulyás emlékeztetett: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter megkeresésére a fogyasztóvédelmi hatóság eljárást indított a Ryanairrel szemben, ami folyamatban van, eredményeiről pedig értesülni fog a nyilvánosság. A miniszter hozzátette: „Mi valóban úgy gondoljuk, hogy a légitársaságok – amik most a növekvő turizmus miatt is jelentős profitra fognak szert tenni – szintén közösséget vállalhatnak azokkal az országokkal, ahol működnek, és ahol egyébként jelentős bevételekre tesznek szert.”

Gulyás Gergely az interjúban többek között az Oroszország elleni uniós szankciókról és a sajtószabadság védelmének fontosságáról is beszélt. Mindemellett az is kiderült, hetente legalább 36 kilométert fut a városban, fehérborból pedig a somlóit, vörösből a szekszárdit preferálja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!