A kormánymédia antiszemitizmussal vádolja Baranyi Krisztinát

  • narancs.hu
  • 2020. december 14.

Belpol

A polgármester szerint épp ő vonta kérdőre vitapartnereit.

"Döbbenetes antiszemita botrány a baloldalon" – címmel közölt cikket a Tv2 Tények weboldala, azzal vádolva Baranyi Krisztinát, Ferencváros független ellenzéki polgármesterét, hogy a politikus egy önkormányzati ingatlanügyről vitázva durva antiszemita kijelentést tett, vagyis a kormánylap megfogalmazásában "önmagából kikelve zsidózott". 

A Tények által hivatkozott 17 másodperces hanganyagban az hallható, hogy Baranyi a következő kijelentést teszi: „Így van, tehát akkor most döntsük el. Nem adjuk el a telket, nincs belőle semennyi bevételünk, viszont a rohadt szemét zsidó befektető, az nem építhet 1200 négyzetméteren többet. Ugye?”

Baranyi Krisztina a 24.hu-nak telefonon azt mondta, egy olyan telekről folyt a vita egy testületi ülésen, amit egy jogszabály miatt csak a telekszomszéd vásárolhat meg. A férfi tisztességes árat is kínált a területért, a minimálárnál még többet is ajánlott, de a ferencvárosi Fidesznek kétségei támadtak az eladással kapcsoltban.

„Nem volt semmi indok arra, hogy ezt a területet ne adjuk el annak az egyetlen vevőnek, aki megveheti. Amikor pedig már minden érvem elfogyott, akkor indulatosan valóban ezt mondtam. Arra utaltam provokatívan, hogy talán nem az a baj, hogy egy amerikai zsidó szeretné megvásárolni a területet?”

Baranyi Facebookon is reagált a történtekre, bejegyzésében azt írja: „Antiszemitizmussal és ingatlanok önkényes eladásával vádol a kormány propagandamédiája.Természetesen hazudnak. Talán a ma nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján önmagában is egyértelmű, de ha nem, akkor a Fidesznek nyilvánosságra kellene hoznia a teljes beszélgetés felvételét: nem zsidózom le a történetben szereplő vállalkozót, hanem éppen, hogy én vontam kérdőre vitapartnereimet esetleges antiszemitizmusuk miatt.” 

Hozzéteszi: „A kormánypropaganda hazudik abban a kérdésben is, hogy a képviselők döntésével szembe menve döntöttem a telek eladásáról. Arról, hogy a telket eladjuk, a képviselő testület már az év elején döntött. A pályázatot az illetékes önkormányzati bizottság írta ki, a minimális eladási árat is a bizottság határozta meg. Ennek a bizottságnak én nem vagyok tagja, a képviselők meghatározott köre viszont igen. A pályázatra a telek adottságai miatt csak egy pályázó jelentkezett, vételi ajánlata meghaladta a meghatározott minimális eladási árat A hazugságokat terjesztő sajtótermékekkel szemben jogi eljárást indítok. ” 

Figyelmébe ajánljuk