A meghallgatásán nem került szóba, Tordai a folyosón kérdezte a Pegasusról Varga Juditot

  • narancs.hu
  • 2021. október 26.

Belpol

A miniszter ismét elmenekült a kérdés elől, államtitkára egy füzettel védte. 

Szerdán volt Varga Judit igazságügyi miniszter éves miniszteri meghallgatása a parlament igazságügyi bizottságában, ahol azonban Tordai Bence párbeszédes képviselő szerint a fideszes többség leszavazta azt, hogy a Pegasus-botrányról is kérdezhesse Vargát. 

Tordai ezután a folyosón próbálta elkapni a minisztert, aki előbb egy irányba ment, majd megfordulva a másikba, és azt hajtogatta, hogy "minden kérdésre minden válasz elhangzott". Tordai arról próbálta kérdezni Varga Juditot, hogy hogyan lehetséges, hogy ügyvédeket is megfigyeltek a Pegasus kémszoftverrel, például többek között Bánáti Jánost, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét, miközben ügyvédeket csak akkor lehet lehallgatni, ha maguk is konkrét bűncselekménnyel gyanúsíthatóak. 

Varga nem válaszolt a kérdésre, az államtitkára, Völner Pál pedig a füzetével próbálta eltakarni Tordai kameráját és akadályozni a videó elkészültét. Korábban Varga egyébként azt mondta, nem is ő adja ki a megfigyelési engedélyeket, hanem Völner

Tordai videóját itt lehet megnézni:

Az esetről Varga Judit is posztolt a Facebookra. A posztban az áldozatsegítő központokról írt, de hozzátette: "Tordai Bence képviselő úr, aki szemmel láthatóan végigunatkozta a két órát a bizottsági meghallgatáson, csak annyira volt képes, hogy a folyosón provokáljon. Pedig a bizottság minden kérdésére megadtam a választ."

A Pegasusról ugyanakkor Tordai kérdése nem hangozhatott el. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk