Teljesen igaza van Kövér Lászlónak: újabb rémtörténet az egészségügyből

  • narancs.hu
  • 2017. július 8.

Belpol

Nyitott mellkassal szállítanak.

Előfordult, hogy egy gyermeket nyitott mellkassal szállítottak át a Heim Pál Kórházba CT-re, mert a gyermekszívklinikának nincs ilyen berendezése – hangzott el korábban a Klubrádió egyik betelefonálójától, a történetnek pedig az RTL Híradó nézett utána.

Kiderült, hogy az Országos Kardiológiai Intézetben valóban nincs se CT, se MR, így a betegeket másik kórházakba kell átszállítani vizsgálatra, akár egy műtét előtt, nyitott mellkassal. Az intézet igazgatója, dr. Ofner Péter azt mondta, hogy többször kértek már CT-t, de nem kaptak, ám elvileg egy program keretében decembertől talán mégis beüzemelhetnek egyet. MR viszont mostanság biztosan nem lesz, az ígéretek szerint azt ugyanis csak néhány éven belül kaphatnak.

Az RTL megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), de ők csak annyit bírtak válaszolni, hogy 2010 óta 42 százalékkal több CT és 117 százalékkal több MR készülék van az országban. Azt is mondhatták volna akár, amit Kövér László: a magyar egészségügy VILÁGSZÍNVONALÚ!

Agyára ment a fideszizmus: Kövér László azt állítja, hogy a magyar egészségügy világszínvonalú

Szegény, úgy maradt. Tegnap a „kelet-közép-európai és Kína egészségügyi minisztereinek budapesti találkozójának gálavacsoráján” szédítette az embereket Kövér László házelnök, aki szokásához híven mosolyogva, derűs kedéllyel dicsérte a magyar egészségügyet.

Figyelmébe ajánljuk