Az ország egyik leghíresebb gimnáziumában is tiltakoztak a pedagógusok helyzete miatt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 26.

Belpol

Tanárok és diákok alkottak élőláncot a fővárosi Fazekas Mihály Gimnáziumnál.

Tanárok, diákok, szülők és öregdiákok is részt vettek azon a demonstráción, amit az ország egyik legjobb iskolájaként számon tartott Fazekas Mihály Gimnázium hirdetett meg az iskola épülete elé hétfő reggelre. A résztvevők a pedagógusok és az iskolák egyre nehezebb egzisztenciális és szakmai helyzete ellen tiltakoztak - közölte a 444.hu.

A tüntetés élőláncból és közös éneklésből állt, és még a becsöngetés előtt véget ért, de a szervezők jelezték, hogy ha továbbra sem ül le tárgyalni a kormány a tanárokkal, akkor a jövőben egyre radikálisabb eszközökkel fogják folytatni a tiltakozást. Az október 5-ére meghirdetett egységes pedagógussztrájkon is részt fognak venni.

A Telex cikke szerint az akciót 50 tanár szervezte, ez körülbelül a tantestület fele. A hírportálnak arra a kérdésére, miért csak a tantestület fele vesz részt a tiltakozásban, és ez okoz-e konfliktust a csatlakozók és a távolmaradók között, a gimnázium egyik tanára, Repárszky Ildikó azt válaszolta, megértik a kollégáik döntését, mert nagyon sokan félnek, a hatalom a félelemre játszik.

A tiltakozásokban résztvevő pedagógusok megfélemlítésével kapcsolatban több cikket is közölt lapunk:

A közoktatás állapota és a pedagógusok helyzete miatti tiltakozás a már említett tanársztrájk mellett más akcióval is folytatódik:

(Címlapképünkön: a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium épülete. Forrás: az intézmény Facebook-oldala)

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk