Hídfoglaló tüntetést tartanak a diákok októberben

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 19.

Belpol

Tüntetni fogunk tanárainkért - áll a demonstráció Facebookon közzé tett felhívásában.

"Kedves Diáktársak, Pedagógusok, Szülők, Felelős Állampolgárok! Tartsatok velünk október 5-én (szerdán) 17 órától 19 óráig a Margit hídon, hogy újból megmutassuk a kormánynak, hogy a tanárok jelenlegi helyzete tarthatatlan, és hogy joguk van sztrájkolni, hiszen a sztrájk alapjog!" Ezzel a felütéssel kezdődik a felhívás a tüntetésre, amit az esemény oldala szerint gimnáziumi diákok szerveznek. 

Mint a Facebookra kitett leírásban olvasható, október 5. a pedagógusok világnapja. Ennek a napnak a pedagógusok ünnepléséről és megbecsüléséről kéne szólnia, de ezt a jelenlegi politikai intézkedések lehetetlenné teszik. "Tüntetni fogunk tanárainkért, hogy valóban meg legyenek becsülve, hiszen ha nincs tanár, nincs oktatás és akkor jövő sincsen! A sorozatos kiállások, sztrájkok és szolidaritási megmozdulások folytatódnak és nem hagyjuk, hogy tiltakozásaink, kiállásaink következmények nélkül maradjanak!" - írják a szervezők. 

Arra kérik a résztvevőket, kockás ingben legyenek, és hozzanak magukkal gyertyát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk