Balázs Péter nem vállalná a miniszterelnök-jelöltséget

  • 2017. október 23.

Belpol

Egyetlen párt sem kereste meg.

Nem kereste meg egyetlen párt sem, de nem is vállalná, hogy a DK-MSZP miniszterelnök-jelöltje legyen – ezt Balázs Péter nyilatkozta Brüsszelből az atv.hu-nak, miután egy baloldalhoz közeli blog hírbe hozta. Balázs Péter érzékeltette: szerinte a jó megoldás az lenne, ha a demokratikus ellenzéki oldalon egy miniszterelnök-jelölt lenne a mostani "túlkínálat" helyett.

Mégis közös miniszterelnök-jelöltje lesz az ellenzéknek

Bajnai külügyminisztere lehet az MSZP-DK miniszterelnök-jelöltje Biztosra vehető az MSZP-DK közös lista, amelyről már elvi megállapodás is született - adta hírül a Magyar Nemzet a baloldali kötödésű B1 blog tegnapi bejegyzésére hivatkozva, amely szerint a közös miniszterelnök-jelölt Balázs Péter, a Bajnai-kormány külügyminisztere lehet.

"Engem sem a DK, sem az MSZP nem keresett meg, de más párt sem. Hozzá kell tennem, hogy én sem jelentkeztem senkinél, hogy miniszterelnök-jelölt szeretnék lenni. Ez a hír – tévesen – egyetlen blogon jelent meg, azt vették át más portálok" – mondta Balázs Péter. A lap kérdésére, hogy ha érkezne hozzá felkérés, vállalná-e, hogy a DK-MSZP szövetség miniszterelnök-jelöltje legyen, azt felelte: "Nem ez a megoldás." Majd az is kifejtette: szerinte egyrészt van egy az ellenzéki oldal szerint "lejárt szavatosságú miniszterelnök", aki nyilván a Fidesz miniszterelnök-jelöltje lesz, másrészt az ellenzéki oldalon meg "túlkínálat van".

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.