Bruttó 2,4 millió az átlagbér a felcsúti labdarúgó csapatnál

  • narancs.hu
  • 2023. március 28.

Belpol

A klub mögött működő társaság másfélmilliárdos veszteséggel zárta az előző évet. 

1,5 milliárdos veszteséggel zárta a 2022-es évet a Puskás Futball Kft. az előző évi 536 millió forintos nyereséget követően – számolt be az Mfor. A felcsúti NBI-es focicsapat mögött működő társaság így nyolc év után veszteséget könyvelt el.

Az eredménybeszámolóból látszik, hogy a veszteség hátterében a bevételek megcsappanása áll. Értékesítésből származó bevételként 2,89 milliárdot könyveltek el a korábbi 4,8 milliárd után, az egyéb bevételek ugyanakkor a többszörösére emelkedtek: 199,5 millió után tavaly 784 millió folyt be a kasszába. Összességében negyedével zuhantak a bevételek a kft.-nél 2022-ben.

A bevételek zuhanása mellett a költségek viszont nem csökkentek. Az anyagi jellegűek 44 százalékkal ugrottak meg, 1,3 milliárdra, a személyi jellegűek pedig 13 százalékkal, 3,06 milliárd forintra. 

 
A felcsúti játékosok örülnek a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Puskás Akadémia FC - Újpest FC mérkőzés tizenegyespárbaja után a felcsúti Pancho Arénában 2023. február 9-én. A felcsúti csapat a gól nélküli rendes játékidőt és hosszabbítást követő tizenegyespárbajt 5-4-re nyerte és ezzel továbbjutott
Fotó: Vasvári Tamás / MTI
 

Az átlagos létszám tavaly 96 fő volt, akik után 2,8 milliárdnyi bérköltséget számoltak el.

Az átlagbér így bruttó 2,4 millió forint volt tavaly

– igaz, az alkalmazottakat nem osztották meg sportolókra és egyéb alkalmazottakra, így ez az átlagbér a teljes létszámra vonatkozik, a takarítóktól kezdve az irodai munkatársakon át egészen a játékosokig. Egy év alatt egyébként az átlagbér 20 százalékkal emelkedett a társaságnál, 2021-ben még 2,072 millió forintra jött ki ez az érték, írja a gazdasági portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.