Fasiszta és bolsevik barbárságról beszélt Békéscsabán az ukrán önkormányzati vezető

Belpol

Az Ukrajna elleni orosz agresszió egyéves évfordulóján a békéscsabai ukrán nemzetiségi önkormányzat is megemlékezést tartott.

„Egyszerre fasiszta, bolsevik és középkori barbárság az, amit az orosz hadsereg és a putyini Oroszország folytat egy szabad és önálló ország, Ukrajna és védtelen polgáraival szemben. Tömeggyilkosságok sora történt meg, civil célpontokat támadnak nap mint nap, ez elfogadhatatlan” – mondta az Ukrajna elleni agresszió egyéves évfordulóján a békéscsabai Kossuth-szobornál tartott megemlékezésen Alexander Potapenko, a helyi ukrán nemzetiségi önkormányzat alelnöke.

A szónok azt hangsúlyozta, hogy ez a háború valójában nem 2022. február 24-én, de nem is a Krím 2014-es lerohanásakor, hanem meglátása szerint már 1709-ben, a poltavai csatában elkezdődött. Majd elismeréssel szólt az ENSZ nagy többséggel elfogadott határozatáról, amely az ukrajnai békét sürgette.

A valamivel több mint félszáz emlékező között hiába kerestük a békési megyeszékhely vezetőit vagy kormánypárti parlamenti és önkormányzati képviselőit, az MSZP és a DK képviselői viszont ott voltak.

Potapenko magyar és ukrán nyelvű beszéde után a megemlékezők egy rövid videós összeállítást néztek meg az egy éve indított agresszió borzalmairól, majd gyertyát gyújtva, néma főhajtással emlékeztek meg az ukrán halottakról és sebesültekről.

 
 

 

 
Fotók: Bod Tamás
 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk