Gondolta volna? Totál kamu a nemzeti konzultáció

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 23., 21:16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az LMP vezetői megnézhették, mi történik a visszaküldött kérdőívekkel. Semmi. A kormány szerint viszont Soros!

A Miniszterelnöki Kabinetiroda megengedte Hadházy Ákos és Szél Bernadett LMP-s képviselőknek, hogy megnézzék, mi történik a visszaküldött kérdőívekkel, írja a 24.hu.

A kérdőívek három helyre kerülnek: a Magyar Postához, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt.-hez és a Kopint-Datorg Informatikai és Vagyonkezelő Kft.-hez.

Hadházy egy hónapos küzdelem után érte el, hogy bejuthasson ezekre a helyekre, és újságírót nem vihetett magával. Hadházy és Szél 15 percet kapott, hogy a NISZ Orczy téri központjában szétnézzenek. Itt ömlesztve, konténerekben tárolják a konzultációs papírokat. A politikusoknak kiszabott időpontok nagyon szorosak voltak, ezért a 8. kerületből Zuglóba siettek az LMP-s képviselők, ahol csomagátvizsgálóval nézhették meg a leveleket. A harmadik helyszín a Kopint-Datorg Blaha Lujza téri épülete volt.

Hadházy azt mondta, ezek alapján

„irtózatosan nagy kamunak tűnik”

a konzultáció.

A politikusok beszéltek a technikai személyzettel is. Ők azt mondták, semmilyen nyilvántartást, még egy kockás füzetet sem vezetnek a beérkező levelekről. Hadházy becslései szerint az első helyen 400 ezer, a másodikon kevesebb, a harmadik helyszínen pedig 250 ezer körüli levelet kaptak a héten. Ez nagyon messze van a kormány által hangoztatott 1,7 millió visszaküldött levéltől.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ reagált is Hadházyék nyilatkozatára: „Miközben az LMP Soros megrendelését teljesítve támogatja és megszavazza a betelepítési kvótaprogramot, meg akarják akadályozni, hogy a magyarok erről elmondják a véleményüket. Botrányos fellépésével az LMP nemcsak azokat sérti meg, akik a konzultáció lebonyolításában részt vesznek, hanem azt a több mint 1 millió 700 ezer embert is, aki már kitöltötte a konzultációs ívet. Mivel Brüsszelben elkezdték a Soros-terv végrehajtását, a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy minden magyar ember elmondhassa a véleményét erről.”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 23., 21:16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 14
  rozsaimi
  2017. november 24., péntek 19:24
  Ok
 2. 13
  Világos
  2017. november 24., péntek 13:27
  Nagyot kell mondani, megszoktuk. Semmi gond sok hühó semmiért.
  A legutóbbi Mezőkövesd meccsen több mint 2500 néző volt, ha látták az
  összefoglalót talán 5-600. Etek a Fidesz arányszámai. A stadionokba akár
  egyik lelátó helyére tükörfal is épülhetett volna .Soros nem adott rá pénzt.
 3. 12
  galambocskám
  2017. november 24., péntek 13:08
  Aha. Hát jó....
 4. 11
  szegedi789
  2017. november 24., péntek 12:45
  Na, végreeee !!!!!

  Egyrészt, még a fidesz által felépített közjogi-politikai rendszerben se kötelez az ún. konzultáció, vagy pontosabban az állampárti propagandára való egyoldalú rábólintás. Nuku hatás.

  Másrészt, filozofálgathatunk, hogy ennyi millió, annyi millió, vagy hogy dolgozzák fel, milyen módszer segítségével. Mondjuk ezek a 15 percek.... Hát sokatmondóak... Meg a szaladgálásra kényszerítés. Ha ez ekkora sikerágazata az állampártnak... ? Akkor ezt így hogy ????

  Kamu, a pillanat uralása. Pontosabban bekamuzása. Végre egy kicsit kezdi ezt az ámítást megkérdőjelezni az ellenzék... (Még sok van hátra, csak jelezném, tisztelt ellenzék !)

  De egy eredménye van :konzultációhoz már kötődni fog a kamu szó, illetve a kockáspapír hiánya... :)
 5. 10
  harcolj
  2017. november 24., péntek 10:23
  Mondjuk szerintem az ívek kiküldésekor már raktárakban voltak a visszaküldött "kitöltött" példányok. Lehet gondolkozni.
 6. 9
  yoyo
  2017. november 24., péntek 09:45
  ezeknek a számháborúknak már nagyon régen nincsen se értelme, se jelentősége.
  A kormány ha akarná, 25 darab hiányosan kitöltött ívre is ráhazudhatná, hogy xmillió volt, a hívek oldaláról senki nem fogja megkérdőjelezni, ahogy ha valami csoda folytán valóban korrekt lenne a feldolgozás - aminek, mivel semmi értelme az egésznek, igazán kicsi a valószínűsége - az ellenzéki választók nem hinnék el.

 7. 8
  harcolj
  2017. november 24., péntek 09:41
  Pedig bizony 1,7 millió az. Az LMP megnézte - eddig 1,1 milliót láttak ők maguk. Galambocskáj 600 ezerrel a csőrében úton van . az pont 1,7 millió.
 8. 7
  rworse
  2017. november 24., péntek 09:39
  Gondolom, hogy előbb-utóbb legalább azokkal a levelekkel kezdenek valamit, amelyeken az emailcím megadásával lehet kérni, hogy a kormány maradjon velünk kapcsolatban. Én annak a visszaküldésén gondolkozom egy tömör de velős üzenettel arról, hogy kivel maradjanak kapcsolatban.

  -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

  Cyrano
  "Ha valóban van 1,7 millió levél, de nem dolgozták fel, akkor honnan tudják, hogy mondjuk 1,5 millióan nem a 'csába küldik őket?"

  Azt fel lehet mérni statisztikai mintavétellel. Ezret megnéznek belőle, aztán azt interpolálják. Feltételezem, hogy ezt meg is teszik, mert azért arra csak-csak kíváncsiak, hogy mennyi embert mennyire sikerül behülyíteni, vagy mennyien esetleg már unják a hülyítést, és elküldik őket az anyjukba. Mivel a korábbi inzultációkat is nyilván legalább szúrópróbaszerűen megvizsgálták, és látták, hogy a visszaküldők zöme elkötelezett az uszító hülyítés iránt, folytatták újabb és újabb inzultációkkal. Mert látják, hogy eddig hatásos a hívekre, főleg azokra, akikre az utóbbi években nagyrészt kicserélődött a táboruk - a Fidesz-hívők zöme ma már a szélsőpánostoba agyizombik közül kerül ki. Lásd az évszázad csimborasszó visszainfantilizáltját, a grrreselyűt. Már hetek óta megint azon morfondírozik mindenhol, hogy sejakonzultáció így, sejakonzultáció úgy, haj, micsoda nagy dolog ez a konzultáció és micsoda nagy-nagy felelősség azt kitölteni. Éppen elegendő ilyen zagyhalott van a zországban, hogy elegendő legyen a kétharmadhoz. És még mindig vannak tartalékban zagyhalottá képezhetők. Még városon is, hát még falun, ahol szinte csak az Orbán-médiához jutnak hozzá a zemberek.
 9. 6
  Cyrano
  2017. november 24., péntek 08:50
  3.
  Nem a kérdezéstechnika a kamu, azt tudjuk, hogy manipulálható.
  Hanem az 1,7 millió visszaküldött.
  Nemcsak az a gond, hogy nem tűnik annyinak, hanem a feldolgozottság hiánya miatt is.


  Két megjegyzésem lenne:
  1.) Az 1,7 millió igen csak soványka a 2,5 milliós táborhoz képest
  2.) Ha valóban van 1,7 millió levél, de nem dolgozták fel, akkor honnan tudják, hogy mondjuk 1,5 millióan nem a 'csába küldik őket?

  Most még meg is hosszabbítják. Hát ja, ez a sikerről szokott szólni. :XD
 10. 5
  Cyrano
  2017. november 24., péntek 08:45
  2
  tudjuk, magának mindenki kamu, kivéve a cápamosolyút.
  Kinőhetne már a kamaszkorból.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra