Havi közel 900 ezer forintért adott tanácsokat Ádernek a CÖF szóvivője

  • narancs.hu
  • 2022. július 27.

Belpol

A teljes megbízási összeg csaknem hétmillió forint.

Havi 873 125 forintért adott társadalompolitikai tanácsokat a Köztársasági Elnöki Hivatalnak dr. Fricz Tamás politológus, a kormányközeli, a Békemenetet is szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője, alapítója, írja az RTL.hu.

Ahogy a lap megjegyzi, a megbízási szerződést nyolc hónapra, még Áder János hivatali ideje alatt kötötték meg a nyíltan kormánypárti szakemberrel a 2021.10.01-2022.05.31. időszakra. Idén így 5 millió 238 ezer forint jutott Fricz Tamáshoz, a pénz egy részét Fricz már Novák Katalin hivatali ideje alatt kapta meg. A teljes megbízási összeg csaknem hétmillió forint, havi húsz munkanappal számolva

egynapi tanácsadás több mint 43 ezer forintba került. 

A lap szerette volna megtudni a Köztársasági Elnöki Hivataltól, hogy

  • milyen kiválasztási folyamat végén jutottak el Fricz Tamáshoz,
  • illetve hogy a politológus szóban vagy írásban adott-e tanácsokat,

választ azonban nem kaptak, ahogy Fricz Tamás sem szerette volna kommentálni a megbízást.

A hivatal honlapján ráadásul a tavalyi évre vonatkozó szerződéslista egyszerűen elérhetetlen, ahogy a lap megjegyzi, hiába kattintunk a linkre, csak a kezdőlapra jutunk vissza.

Novák Katalin hivatal ráadásul egymilliárd forintos plusz keretet kapott a kormánytól, azt azonban szintén nem lehet tudni, hogy konkrétan mire és mi indokolja a költekezést.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk