Házkutatásokat tartottak a Corvin-projekt kapcsán

Belpol

A rendőrség öt személyt gyanúsított meg. Csécsei Bélánál nem kutakodtak.

Öt személynél házkutatást tartottak, majd sor került kihallgatásukra a Corvin-projekt kapcsán indított nyomozás részeként – értesült a magyarnarancs.hu. A BRFK neveket nem közölt, de információink szerint az érintettek között van Xantus Judit volt józsefvárosi jegyző, Alföldi György, a projektet az önkormányzat részéről menedzselő Rév8 Zrt. vezérigazgatója, Császy Zsolt, a Rév8 Zrt. igazgatóságának volt elnöke, Vojnovics Ibolya volt jegyző. Úgy tudjuk, Csécsei Bélánál, a kerület volt polgármesterénél – az előzetes szándékokkal ellentétben – végül nem tartottak házkutatást, és nem is állították elő, mert egészségi állapota jelenleg ezt nem teszi lehetővé.

„A BRFK gazdaságvédelmi főosztályán a Józsefvárosi Önkormányzat sérelmére elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárásban öt személy vonatkozásában a tegnapi napon házkutatás végrehajtására és gyanúsítotti kihallgatásokra került sor. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek. A BRFK továbbiakban is nagy erőkkel folytatja a nyomozást” – közölte a BRFK a magyarnarancs.hu megkeresésére.

Mint arról áprilisban beszámoltunk, végéhez közeledik a nyomozás a 22 hektárra kiterjedő józsefvárosi városrehabilitációs projekt kapcsán. A nyomozó hatóság 2010 februárjában az önkormányzatnál és a kerületi kapitányságon is iratokat, adathordozókat foglalt le. A rendőrség korábbi közlése szerint több mint 100 ingatlan esetében merült fel a hűtlen kezelés gyanúja. Az önkormányzat által készíttetett átvilágítás szerint a kárérték meghaladhatta a 3 milliárd forintot.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.