Jakab Péter feljelenti az alelnökét hűtlen kezelés kísérlete miatt

  • narancs.hu
  • 2022. május 30.

Belpol

És kezdeményezi a kizárását a pártból. 

Jakab Péter, a Jobbik elnöke feljelentést tesz hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt az elnökhelyettese, Potocskáné Kőrösi Anita ellen, a párt etikai bizottságánál pedig kezdeményezi a kizárását a Jobbikból. 

Jakab a Facebookon megosztott posztjában tette közzé, hogy "vannak pillanatok, amikor egy pártelnöknek nagyon nehéz döntést kell hoznia", és bár Potocskáné az elmúlt években végzett gazdasági, szakmai munkájával kiérdemelte a feltétlen bizalmáz, ezért is jelölte őt elnökhelyettesnek, "aztán történt valami". 

Jakab ugyanis azt írja, a távollétében Potocskáné elnöki jogkört ragadott magához, semmibe vette a törvényeket, és "mint elefánt a porcelánboltban elkezd törni zúzni". A politikus állítása szerint az elnökhelyettes többek között olyan kifizetések végrehajtására utasította a Jobbik pártalapítványát, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt, illetve Jakabot mint frakcióvezetőt megkerülve utasította a hivatalát bizonyos szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül.

"Anita ismeri a törvényeket és a közgazdaságtant. Tudja, hogy egy párt elnökhelyettese, de még elnöke sem utasíthat semmire sem egy alapítványt. Még a párt alapítványát sem. Tiltja a törvény. És tudja azt is, ha egy pártalapítvány többet költ, mint amennyije van, csődbe megy. És mégis figyelmen kívül hagyja mindezt. Törvényt is, közgazdaságtant is. Hatalmi okokból? Anyagi okokból? Nem tudom" – írja Jakab, aki a dilemmáját is megosztotta, hogy mit kellene tennie ilyen esetben.

Végül azonban arra jutott, hogy a Jobbik elnökeként fel kell lépnie az ilyen visszaélések ellen, ezért mint írja, "csak egy helyes döntést hozhatok: a mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést teszek hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból. Az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékokat, dokumentumokat a hatóság rendelkezésére bocsátom, a sajtónak a kérdésben nem nyilatkozom."

Potocskáné Kőrösi Anita korábban Siófok alpolgármestere volt, 2016-ban lépett be a Jobbikba, amelynek színeiben 2018-ban országos listán bejutott a parlamentbe is, és amelynek 2020 óta alelnöke. Atavalyi előválasztáson győzelmet aratott a Somogy megye 4. sz. oevk-ban, de végül az idei országgyűlési választün sem egyéni képviselőként, sem listán nem jutott be a parlamentbe.   

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk