Jövő héten minden nap csak az első három órát tartják meg a Trefortban

  • narancs.hu
  • 2022. december 9.

Belpol

Így tiltakozva a más iskolákban történt elbocsátások miatt.

Új típusú tiltakozásba kezd az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, a tantestület úgy döntött, hogy a jövő héten csak 8 és 11 óra között lesz tanítás, vagyis csak az első három órát tartják meg, így tiltakoznak a más iskolákban történt elbocsátások miatt – derül ki az iskola Facebook-posztjából.

A fennmaradó időben, a 4-7. órában a tanárok belső továbbképzésen vesznek részt az iskola épületében, a diákokat pedig hazaküldik.

TÁJÉKOZTATÁS NEVELŐTESTÜLETI DÖNTÉSRŐL Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium nevelőtestülete december 5-i döntése...

Posted by ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium on Thursday, December 8, 2022

A Telex megkeresésére az iskola igazgatója a döntéssel kapcsolatban elmondta:

„Olyan formát keresett a tantestület, ami törvényes, mégis kifejezi a tiltakozást. Igazgatóként nekem megnyugtató, hogy egymásra figyelve hoztuk meg a döntést, a tantestület 90 százalékos többséggel döntött így, tehát iskolai egység áll mögötte.”

Csapodi Zoltán, a Trefort igazgatója bízik benne, hogy több iskola is csatlakozik hozzájuk, és sikerül elérni, hogy az oktatás irányítói tárgyalóasztalhoz üljenek a tanárokkal. Hozzátette: „Most azonnal szükség lenne egy olyan törvényre, ami a diplomás átlagbérhez rögzíti a tanárok fizetését, és garantálja, hogy 2025 után a költségvetés fogja finanszírozni a megemelt bérek szintentartását.”

Az iskola igazgatója arról is beszélt, hogy gyakorlóiskolaként látják azokat az aggasztó folyamatokat, ahogy a fiatalok azon gondolkodnak, hogy elhagyják a pályát. Az intézmény vezetése folyamatosan kommunikál a szülőkkel, Csapodi Zoltán szerint eddig nem érkezett negatív visszajelzés amiatt, hogy a jövő héten csak az első három órát tartják meg az iskola tanárai.

Csütörtökön országszerte folytatódtak a megmozdulások az oktatás helyzete és a múlt heti pedagógus kirúgások miatt. A tanárok tiltakozása – sztrájk vagy polgári engedetlenség – mellett sok helyen a diákok ülősztrájkot tartottak. Az Egységes Diákfront péntek délutánra az MTVA szákházához hirdetett újabb tüntetést, ahol azt fogják követelni, hogy a köztévében szólalhassanak meg a diákok az elmúlt időszakban zajló sorozatos kiállásokról és azok okairól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?