Az egész országban sztrájkolnak a tanárok és a diákok

  • narancs.hu
  • 2022. december 8.

Belpol

A fővárosban reggel 7 órától közterületeken tüntettek, nap közben országszerte folytatódik a megmozdulás.

Újabb tiltakozóakció kezdődött csütörtökön reggel szerte az országban: immár sokadjára tüntetnek együtt a tanárok és a diákok a közoktatás szétverése és a pedagógusok kormányzati terrorizálása miatt. Cikkünkben mutatjuk a legfontosabb eseményeket és helyszíneket.

  • Reggel 7 órától diákok tartottak ülősztrájkot a Blaha Lujza téren.

 
Fotó: narancs

 
Fotó: narancs

 
Fotó: narancs

 
Forrás: PDSZ Facebook

 
Forrás: PDSZ Facebook
  • Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanárai és diákjai elfoglalták a Szentendrei út egyik sávját.
  • A Karmelita kolostornál és a Sándor-palotánál a budapesti Vörösmarty gimnázium tanárai állnak sorfalat a Telex tudósítása szerint. A tüntetők papírrepülőkkel dobáltak meg egy kormányzati kisbuszt. A rendőrök felszólították őket, hogy ne dobáljanak, mert zavarják a sofőrt. Mint ismert, a Vörösmarty gimnáziumból is kirúgtak egy tanárt a múlt héten, mert részt vett a tiltakozásokban.
  • Az ELTE több tanára és hallgatója az Egyetem téren tartott szolidaritási akciót. 
  • Miskolcon élőláncot alkotnak a tüntető pedagógusok és diákjaik.

  • Előzetesen 76 iskola diákjai jelezték, hogy részt vesznek a tiltakozóakciókban. Fővárosi intézmények mellett mások mellett debreceni, győri, komáromi, kecskeméti, makói, miskolci, ráckevei, szolnoki, szegedi és zalaegerszegi iskolák jelezték részvételüket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk