Karácsony: Kezdjük el magyarázni Orbánnak, hogy nincs oktatás a CEU-n?

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 19.

Belpol

A főpolgármester reagált a kormányfő szombati közleményére. 

„Ez az »antikommunista« »hős«, aki például az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát további bátor fideszes képviselőkkel akadályozza már nagyon hosszú évek óta, arról írt, hogy nocsak, a CEU-t mégsem üldözték el Magyarországról, hisz a CEU épületében tartottak meg egy nagyszabású nemzetközi konferenciát, a Fenntartható Demokráciák építéséről, amelyen én mondtam a nyitóbeszédet.

Mit lehet ilyenkor mondani? Kezdjük el magyarázni Magyarország miniszterelnökének, hogy attól, hogy egy épület még nem tűnt el a föld színéről, attól abban az épületben már nincsen oktatás, hála a fideszes fiúk által hozott jogszabályoknak? Sőt, mondok még durvábbat! Nem csupán konferenciákat szoktak tartani a CEU budapesti épületében, hanem kutatói munka is zajlik ott, mert az engedélyezett a számukra.

Az oktatás van korlátozva, ezért kell ma Bécsbe menni egy CEU-s diplomáért”

– írja Karácsony Gergely a Facebookon. 

A főpolgármester arra reagált, hogy Orbán Viktor szombaton egy közleményben azt írta; „évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről. A híradások szerint szeptember 16-án és 17-én sajtónyilvános, nemzetközi konferencia zajlott az egyetem budapesti kampuszán, amelyen a liberális akadémiai és politikai élet jeles képviselői is részt vettek. Hogyan történhetett meg mindez? Úgy, hogy akik eddig az egyetem bezárásával kampányoltak, nyilvánvalóan nem mondtak igaza”. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk