Kicsit később adták át, 300 millióval drágább lett, de kész a Nemzeti Lovarda felújítása

  • narancs.hu
  • 2018. február 24.

Belpol

Orbán Viktor szereti a lovakat is.

Átadták szombaton a felújított Nemzeti Lovardát.

false

 

Fotó: MTI

Orbán Viktor a megnyitón azt hangoztatta: szeretjük Magyarországot, szeretjük a kultúránkat, ezért szeretjük a lovainkat is.

Orbán Viktor és Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke

Orbán Viktor és Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke

Fotó: MTI

És bár pótmunkák miatt több mint 300 millió forinttal lett drágább a budapesti Keleti pályaudvar mellett található Nemzeti Lovarda területén található épületek átalakítása, bővítése, illetve az újak építése, mint amit tavaly szeptemberben a Közbeszerzési Értesítő közölt, mindenki boldog.

A pótmunkák között szerepelt víztározó és szerelőakna-, illetve útépítés, valamint növénytelepítés is.

A létesítmény felújítását így az eredetileg becsült 1,8 milliárd forint helyett 2,547 milliárdért vállalta el két cég, a West-Hungária Bau Kft. – amely a Várkert Bazáron is dolgozott –, valamint a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. alkotta konzorcium. De a fejlesztéshez Orbán Győzőnek, Orbán Viktor édesapjának is lehetett köze.

A papa fedett üzletei

Hatalmas állami beruházások beszállítói a miniszterelnök családjához köthető vállalkozások. Több olyan építkezést azonosítottunk, ahová Orbán Győzőék bányájából viszik a követ vagy a betonelemeket. Gánt közelében nemrég új bányát nyitottak, Hahóton pedig lassan versenytársak nélkül termelheti ki az értékes tőzeget az Orbán-érdekeltség.

A beruházás költség végösszege 2,868 milliárd forint.

Az új Nemzeti Lovarda a hagyományőrző szerepe mellett multifunkcionális lesz, több lovas szakágnak otthont ad, emellett nyit is: rendezvény- és oktatási központként működik majd, valamint ideköltözhet a lovas színház.

false

 

Fotó: MTI

false

 

Fotó: MTI

(MTI, hvg.hu)

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.