Czeglédy Csaba országgyűlési képviselő-jelöltsége: alig jött ki a börtönből, már vissza is került

  • narancs.hu
  • 2018. március 3.

Belpol

Kiengedték a börtönből, kezdeményezték a mentelmi joga felfüggesztését, felfüggesztették a mentelmi jogát, őrizetbe vették, kezdeményezik az előzetes letartóztatását.

Czeglédy Csaba Vas megye 1. számú egyéni választókerületében, Szombathelyen indulna jelöltként országgyűlési képviselőjelöltként. Össze is gyűjtötte a börtönből a szükséges ajánlásokat. Ki is engedték.

Azonban mivel Czeglédy és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán, Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a mentelmi jog felfüggesztését, amelyre hivatkozva Czeglédyt kiengedték a börtönből.

Polt Péter kezdeményezi Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését

Majd a Nemzeti Választási Bizottság is ekképp határozott, mert a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az idei országgyűlési képviselő-választás kiírása előtt történt, és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.

Ez gyorsan ment: máris felfüggesztette Czeglédy Csaba mentelmi jogát az NVB

Polt Péter délelőtt indítványozta, és már meg is hozták a döntést.

És bár a jelölt azt kérte, hogy mentelmi jogát a magasabb társadalmi érdekre, mármint a választási eljárás zavartalan lefolytatására való tekintettel ne függesszék fel, ez nem hatotta meg az NVB-t.

Legfrissebb információk szerint indítványozni fogja az ügyészség a péntek este őrizetbe vett Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását, hiszen a főügyészség elrendelte a büntetőeljárás folytatását.

Ebben a cikkünkben mindent megtalál, amit a Czeglédy-ügyről tudni lehet:

We love money! – A Czeglédy-ügy háttere

Minden eddiginél részletesebben tárjuk fel nyilvános információk alapján az ún. Czeglédy-ügyben érintett cégek működését. Az I Love Diákmunka nevű ernyőszervezet árnyékában különös alakok tűnnek fel, milliárdok tűnnek el. És van egy letartóztatott szocialista politikus.

Figyelmébe ajánljuk