Lázár János szerint gyanús, hogy titkosszolgálati eszközökkel szereztünk információkat Mészáros Lőrincről és Pharaonról

  • - urfi -
  • 2016. november 4.

Belpol

De azért cáfolni nem szeretné őket.

A friss Narancs címlapsztorija megint Pharaonról szól. Ebből rövid ízelítőt adtunk itt az online-on szerdán, benne azzal a különös ténnyel, hogy ugyanazon a napon futott be a spliti kikötőbe két luxusjacht, az Artemy és a Le Pharaon. Előbbin Mészáros Lőrincet fotóztuk le még nyáron, utóbbi pedig Ghaith Pharaon kedvenc tartózkodási helye.

Ezzel a tényállással szembesítette a Népszava tudósítója Lázár János kancelláriaminisztert a tegnapi kormányinfó előtt. „Nem tudom, honnan van az információ, aminek hitelességét nem akarom kétségbe vonni” – mondta először, majd hozzátette, hogy a Magyar Narancs „olyan minőségű információt közölt, amit titkosszolgálati eszközök nélkül nehéz lenne megszerezni”.

A Mészáros jachtozását bemutató cikkünket illette már hasonló vádakkal a fideszes sajtó, de azért kicsit más érzés, amikor a hírszerzésért felelős miniszter gyanúsítgat. Mivel számítottunk ilyen kommunikációs trükkökre, ezért korábbi cikkünkben is aprólékos részletességgel írtuk le, hogyan találtuk meg Mészáros Lőrincet az Artemy fedélzetén. Ugyanígy, vagyis nyilvános adatbázisok segítségével tártuk fel a Le Pharaon útjait is, amint arról a most megjelent nyomtatott lapszámban olvashatnak. Remek sztori amúgy, mindenkinek ajánljuk szeretettel!

Figyelmébe ajánljuk