Magyarországon senki nem felel semmiért

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 8.

Belpol

Lezárult a vizsgálat a halott játékvezető ügyében.

Pénteken egy ún. fizikai teszten, futás közben veszítette életét Komlósi Lajos, 54 éves megye III-as játékvezető. Az eset után a teszt egyik résztvevője a rangado.hu-nak ezt mondta: „Több kollégát – köztük engem is – nagyon feldühített az, hogy ilyen körülmények között kellett futnunk. Már a tragédia előtt is jelezték néhányan futás közben, hogy rosszul érzik magukat, a fizikai teszt azonban ugyanúgy folytatódott. A jelen lévő megyei vezetők csak annyit hajtogattak, hogy a mérkőzésen is ugyanilyen meleg lesz.”

Ezután az MLSZ vizsgálatot rendelt el, amely ma zárult le. A vizsgálat megállapította, hogy a játékvezetői bizottság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei munkatársai

az elvárható alapossággal és körültekintéssel szervezték meg és bonyolították le a szakmai programot.

Az MLSZ-vizsgálatról kiadott közleményében ezt írják: „A fizikai teszt a kiadott tervezetnek megfelelően és meghirdetett időpontokban került megrendezésre reggel hét és tizenkét óra között. A felmérés reggel fél nyolckor, 22 fokban kezdődött el, az utolsó csoport 33 fokban futott, a szervezők minden futam előtt szóban felhívták valamennyi résztvevő figyelmét arra, hogy a melegre való tekintettel vagy bármely más egészségügyi okból lehetősége van elhalasztani vagy megszakítani a tesztet, és egy későbbi időpontban teljesíteni a távot. (Egy játékvezető élt is ezzel a lehetőséggel, kérte, hogy egészségügyi okokból később teljesíthesse a tesztet, egy másikuk pedig megszakította futását.)”

 

Figyelmébe ajánljuk