Megérte a NER-hez dörgölőzni: már szárnyal a Habonyt és Rogánt reptető cég

  • narancs.hu
  • 2018. június 3.

Belpol

Két éve elvitték a minisztert a lagziba, most megduplázták a bevételüket.

A hvg.hu vette észre, hogy csaknem megduplázta árbevételét a Rogán Antalt helikoptereztető társaság, a Fly-Coop Kft. A cég éves beszámolójából az derül ki, hogy a bevétel lassan egymilliárd forinthoz közelít.

Arról a cégről van szó, amelyik elreptette Rogán Antalt és családját egy esküvőre, bár a propagandaminiszter először letagadta a helikopterezés tényét. De reptették már ők Habony Árpádot is, sőt, a Fly-Coop Kft. vezetője, Jakab Tamás alapított nemrég közös céget a Valton-Sec Kft.-vel, a kormány kedvenc biztonsági cégével.

A bevételnövekedés alighanem azzal magyarázható, hogy a cég tavaly év végén több mint 500 millió forintos megbízást nyert el arra, hogy donorszervek szállítására biztosítson repülőket. Majd kiderült, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) számára áll rendelkezésre a két gép, és meglepő módon akkor is havi 25 milliós átalánydíjat fizet az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, ha a helikopterek fel sem szállnak. A Népszava pedig azt írta, a megbízásra úgy volt lehetőség, hogy a kormány egyszeri átcsoportosítást engedélyezett az OVSZ számára.

Figyelmébe ajánljuk