Mészáros Lőrinc eladja a Mátrai Erőmű hatalmas napelemparkját

  • narancs.hu
  • 2018. június 4.

Belpol

A magyar állam veszi meg.

Ez az első alkalom, hogy Mészáros Lőrinc az államnak ad el céget. A 444.hu értesülései szerint Mészárostól az állam veszi meg a pár hónapja megszerzett Mátrai Erőműhöz tartozó napelemparkot, amely az ország legnagyobb naperőműve.

Az erőművet először a német RWE nevű vállalat vásárolta meg a magyar államtól a Horn-kormány alatt, tavaly azonban ismét gazdát cserélt a cég, amelyet részben a cseh Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH, részben Mészáros Lőrinc szerzett meg. A felcsúti milliárdos viszont pár hónapja megállapodott a csehekkel arról, hogy 2019-ig két részletben kivásárolja őket. A 444 továbbá arról ír, hogy Mészáros Lőrinc azért vásárolta ki a cseheket, mert más elképzelései vannak az erőmű jövőjéről.

A portál úgy tudja, a kormány komoly változtatásokat tervez a megvásárolt egységnél: leépítések és profiltisztítás várható.

Mészáros Lőrinc vagyonának gyarapodásáról aktuális lapszámunkban olvashat bővebben.

Magyar Narancs - Archívum részletes

Orbán Viktor embere lassan bekebelezi az országot, mára nincs olyan megye, ahol Mészáros Lőrincnek vagy a családjának ne lenne valamilyen érdekeltsége. Az országban közel száz helyen vannak jelen valamilyen formában a felcsúti milliárdos cégei, és külföldön is terjeszkedik. Térképen ábrázoljuk a magyar gazdasági csodát.

Figyelmébe ajánljuk