MSZP: Két fideszes képviselő sofőrje is százmilliós értékben vett földeket

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 10., 18:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Biztos csak arról van szó, hogy a kormánypártok nagyon jól megfizetik a sofőröket, akik meg erősen vonzódnak a mezőgazdasághoz.

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján a vagyonnyilatkozatukban lévő adatok tisztázását kérte a fideszes Simonka Györgytől és Győrffy Balázstól. Egyúttal arról a felfedezéséről is beszámolt, hogy mindkét képviselő a sofőrjét használta strómannak földszerzéshez.

Győrffy megállapodik Csányival

Győrffy megállapodik Csányival

Fotó: MTI

Győrffy Balázs amúgy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is. Vagyonnyilatkozatából nem derül ki, de a tulajdoni lapokból látszik, hogy úgy jutott 150 hektár földhöz, hogy először a sofőrje vette meg az érintett területeket, majd csere révén a képviselő egy-egy hektárt szerzett ezekből a földekből, ezzel pedig elővásárlási joga keletkezett, majd meg is vásárolta a földeket a hitel átvállalásával – magyarázta Gőgös. Az MSZP elnökhelyettese szerint az is izgalmas kérdés, hogyan kaphatott Győrffy Balázs sofőrje 160 millió forint hitelt.

Simonka Györggyel kapcsolatban felvetette, hogy a sofőrje 100 millió forint értékben vásárolt Mezőhegyesen földet egy lakatlan ingatlanba bejelentve az állami földárveréseken. Gőgös Zoltán a február elejei keltezésű fotókat mutatott be egy leromlott állapotú házról. Nyilván ezt a földet sem magának vette a sofőr, ez a helyiek feltételezése - közölte Gőgös Zoltán.

Simonkáról korábban letaglózó portrécikket írtunk: A kihalt zsákfalu, ahol milliomos polgármester uralkodik.

(Forrás: MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 10., 18:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Győri Péter-portré
Közös jelölt Józsefvárosban
Interjúk
Mohácsi János, Robert Menasse, Bartók Imre
Melléklet a Balatonról
Olaszrizling, kisvasút
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra