MSZP: Két fideszes képviselő sofőrje is százmilliós értékben vett földeket

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 10., 18:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Biztos csak arról van szó, hogy a kormánypártok nagyon jól megfizetik a sofőröket, akik meg erősen vonzódnak a mezőgazdasághoz.

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján a vagyonnyilatkozatukban lévő adatok tisztázását kérte a fideszes Simonka Györgytől és Győrffy Balázstól. Egyúttal arról a felfedezéséről is beszámolt, hogy mindkét képviselő a sofőrjét használta strómannak földszerzéshez.

Győrffy megállapodik Csányival

Győrffy megállapodik Csányival

Fotó: MTI

Győrffy Balázs amúgy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is. Vagyonnyilatkozatából nem derül ki, de a tulajdoni lapokból látszik, hogy úgy jutott 150 hektár földhöz, hogy először a sofőrje vette meg az érintett területeket, majd csere révén a képviselő egy-egy hektárt szerzett ezekből a földekből, ezzel pedig elővásárlási joga keletkezett, majd meg is vásárolta a földeket a hitel átvállalásával – magyarázta Gőgös. Az MSZP elnökhelyettese szerint az is izgalmas kérdés, hogyan kaphatott Győrffy Balázs sofőrje 160 millió forint hitelt.

Simonka Györggyel kapcsolatban felvetette, hogy a sofőrje 100 millió forint értékben vásárolt Mezőhegyesen földet egy lakatlan ingatlanba bejelentve az állami földárveréseken. Gőgös Zoltán a február elejei keltezésű fotókat mutatott be egy leromlott állapotú házról. Nyilván ezt a földet sem magának vette a sofőr, ez a helyiek feltételezése - közölte Gőgös Zoltán.

Simonkáról korábban letaglózó portrécikket írtunk: A kihalt zsákfalu, ahol milliomos polgármester uralkodik.

(Forrás: MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 10., 18:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Ember alatti állapotok
Állatkínzás Magyarországon
Interjúk
Ennio Morricone, Mathieu Kassovitz, Vajda Gergely
Természetjáró melléklet
Teljesítménytúrák, Zemplén
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra