Németh Szilárd szerint a legfontosabb a magyar katona

  • narancs.hu
  • 2017. december 4.

Belpol

Nem is a NATO vagy a korszerűsítés…

Először van olyan haderőfejlesztési program, amiben a kormányzati akarat, a katonák és a parancsnokok akarata összecseng – közölte Németh Szilárd mai sajtótájékoztatóján.

A Fidesz alelnöke az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága elnökeként a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott szemlét, ott mondta e veretes szavakat, külön hangsúlyozva, hogy a „magyar katonák felkészültségét,

akaratát, kitartását, viselkedését

mindenhol példaértékűnek tartják”.

Németh természetesen arról szót ejtett, hogy a magyar honvédek „az egyik legfontosabb feladatban – az illegális migráció elleni magyar fellépésben – is kiválóan végzik a dolgukat”.

false

 

Fotó: MTI – Máthé Zoltán

Emlékeztetett, hogy a déli határzár nagy részét is honvédek építették, majd a jogszabályi változásoknak megfelelően biztosították mind Európa külső határait, mind pedig Magyarország határait, „hiszen

közösen járőröznek

a határvadászokkal”.

Ami pedig az első „közös akaratú” haderőfejlesztést illeti, Németh a következőt mondta: „Nagyon fontos a korszerűsítés, nagyon fontos, hogy NATO-kompatibilis rendszerek jöjjenek létre, nagyon fontosak a közös célok; Európa védelme, a NATO-országok összefogása, de a legfontosabb a magyar katona”, így hát a Zrínyi 2026 elnevezésű program a magyar katonát „helyezi a középpontba”.

Figyelmébe ajánljuk