Nógrádi György: MSZMP-tag voltam

  • - ngm -
  • 2015. október 21.

Belpol

Elismerte állampártbeli tagságát, de a KISZ-ről és a titkosszolgálatokról is beszélgettünk vele portrécikkünkben. És van neki egy Raguza-pólója is. Amit olykor hord.

Terjedelmes portrécikket olvashat Nógrádi Györgyről, ha megveszi a holnapi Magyar Narancsot. A cikkben szó lesz Nógrádi pártokat behálózó üzleti ügyeiről, a magyar privatizációban játszott szerepéről és vagyonszerzésének egyéb módjairól is.

Nógrádi a Narancsnak elismerte, hogy KISZ-, majd MSZMP-tag volt. „Ideológiailag nem volt probléma vele. Alaposan kitárgyaltuk Gyurit, úgy láttuk, elfogadja a rendszer elveit, és nincs ellenzéki dologhoz köze” – mondja az állampárt egy akkori tagja.

Állítólagos hírszerzési és titkosszolgálati kapcsolatairól pedig ezt mondja nekünk Nógrádi: „Nézze, én 1975-től 80-ig tanítottam a tiszti iskolán, a Kossuthon. Ennyi tehetséges srácot soha nem láttam. Ezek közül a fiúk közül kerül ki a tábornoki kar vezetésének döntő része. Annak idején köztünk minimális korkülönbség volt, ezek a srácok ma a barátaim, összejárunk, beszélgetünk. Ha bármi van, én fel tudom hívni őket, és le tudok ülni velük.”

De könnyed részek is vannak a cikkben: például kiderül, hogy Nógrádinak ma már van egy Raguza-pólója is. Amit a lányától kapott…

A Nógrádi György életéről és üzleti ügyeiről szóló teljes cikket a holnap megjelenő Magyar Narancsban olvashatja.

Figyelmébe ajánljuk