Orbán Viktor egyszerűen nem hajlandó megmondani, hogy találkozott-e Pharaonnal

  • - urfi -
  • 2016. október 21.

Belpol

Nemcsak szomszédok a körözött szaúdival, de sok a közös ismerősük is.
Egy szót sem!

Egy szót sem!

Fotó: MTI/AP

Amikor idén májusban Adnan Polatról írtam cikket, megkérdeztem a miniszterelnök sajtósaitól, miről tárgyalt a török milliárdos és Orbán Viktor. Velük ugyanis szerencsém volt: pont láttam őket kettesben kisétálni a Gresham-palotából, vagyis biztos lehettem benne, hogy van köztük személyes viszony.

A levelet elküldtem több címre is, de még csak annyit sem reagáltak, hogy megkapták, vagy hogy nem akarnak válaszolni. A Fideszből a cikk megjelenése után sem nyilatkozott érdemben senki Polatról, pedig az MSZP, a Jobbik és az LMP is feszegette a kérdést.

Ghaith Pharaonnál nem volt olyan szerencsém, hogy szembesétáljon velem Orbán Viktor oldalán. Fogalmam sincs, hogy találkoztak-e személyesen. De amikor a Pharaonról szóló hosszú anyagon (lásd itt!) dolgoztam, természetesen megkérdeztem Havasi Bertalantól, hogy találkozott-e már Orbán és Pharaon, hiszen ez fontos kérdés egy sokat tárgyalt politikai ügyben, és még nemzetbiztonsági relevanciája is lehet. Először egy hete írtam e-mailt. Aztán megkérdeztem még egyszer. Aztán már a cikk megjelenése után, amikor ezzel a hírrel volt tele az összes szabad újság, megint írtam nekik.

De semmi. Semmi reakció Orbánéktól, se nekem, se másnak.

Ennél azért lehetnének bátrabbak.

Persze, kissé vadul hangzik, hogy a terroristákkal kapcsolatba hozott, a pénzmosás nemzetközi nagymestereként tisztelt és emiatt az Interpol által körözött Pharaon, illetve Magyarország miniszterelnöke kettesben tárgyal bármiről. De ha a köztük lévő kapcsolatok mennyiségét és minőségét nézzük, máris elképzelhetővé válik egy ilyen jelenet.

Hiszen, egyebek mellett:

– az egyik Pharaon-cég vette meg az Orbánnal szemközti házat, ami korábban a miniszterelnöknek is tetszett;

– az egyik Pharaon-cég vette meg az Orbán vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Zrt.-től a József nádor téri Postabank-székházat;

– az egyik Pharaon-cégnek a Külügyminisztérium egyik cégével van közös biznisze;

– Pharaon ügyvédjét láttuk tárgyalni Tiborcz Istvánnal, miközben

– a harmadik ember az asztalnál Zaid Naffa volt, egy kiváló fideszes kapcsolatokkal rendelkező jordán család tagja, akinek a címére szinte az összes Pharaon-cég be volt jegyezve.

Mutatjuk fényképen is:

Tiborcz, Zaid Naffa és Namous

Tiborcz, Zaid Naffa és Pharaon ügyvédje

Fotó: Németh Dániel

És:

Orbán és Zaid Naffa megnyitnak egy hotelt

Orbán és Zaid Naffa megnyitnak egy hotelt

Fotó: MTI

Figyelmébe ajánljuk