Pár napon belül két köpködős atrocitás érte a Momentum tagjait

  • narancs.hu
  • 2024. március 16.

Belpol

Bede Zsolt, a Vadhajtások propagandistája ellen garázdaság miatt indult eljárás.

Garázdaság miatt indított eljárást a BRFK Bede Zsolt, a Vadhajtások propagandistája ellen. Pénteken ugyanis leköpte Bedő Dávidot, a Momentum országgyűlési frakcióvezetőjét, és letépte a kokárdáját is – írja a Telex. Mindez a belvárosi Polgári Mulatóban történt.

Bedő Dávid és párttársa, Orosz Anna azért ment el a kormánypárti újságírók „lelki békemenet” néven hirdetett március 15-ei rendezvényére, hogy kérdéseket tegyenek fel a hatalom mellett állóknak. Egy Ki a valódi felelős? feliratú pólót akartak átadni Bayer Zsoltnak. Bede Zsolt azonban az útjukat állta, kitépte a kezükből a pólót, majd pedig letépte Bedő kokárdáját, és le is köpte őt. A Momentum politikusa erről videót is készített. A felvételen az látszik, hogy Bede trágár szavak kíséretében szólította fel a távozásra Bedőt, és le is hazaárulózta a képviselőt. „Minek neked ez? Te svéd vagy!” – mondta Bede.

A rendőrség a lapnak azt írta: a gyanúsítottat még nem hallgatták ki.

A héten nem ez volt az első köpdösős atrocitás a Momentum tagjaival szemben: kedden leköptek és akasztással fenyegettek egy momentumos aktivistát és a kisgyerekét:

 Nyitóképünkön Orosz Anna és Bedő Dávid (Momentum)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.

Elsüllyedt Budapest

„Szép Ernő előbb népszerű költő volt, azután divatos színpadi szerző lett, regényei irodalmi szenzációknak számítottak, azután egy időre szinte teljesen megfeledkeztünk róla” – írta Hegedűs Géza 1976-ban, A magyar irodalom arcképcsarnoka című portrékötetében.