Pezsgőfürdővel és szaunával felszerelt bunkert építenek a budai vár alá Matolcsyék

szerző
- urfi -
publikálva
2016. márc. 09., 01:19
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Igen. Tényleg. Minden jel arra utal, hogy ez az igazság. És valószínűleg soha nem tudhatjuk meg, mennyi pénzünkbe kerül majd mindez.

Most rajtunk a hitetlenkedés sora.

Egy hete megírtuk, hogy a jegybank egyik alapítványának Úri utcai ingatlanában, a régi budai városháza épületében borozó, bormúzeum és étterem is lesz. Néhány méterrel odébb, a Lónyay–Hatvany-villában pedig még egy étterem, plusz egy művészeti galéria. Az utóbbi villa díszvilágítását Tiborcz István volt cége csinálja, a felújítást pedig a Mészáros Lőrinchez köthető Magyar Építő. Mindez annyira abszurd, hogy amikor átvette a hírt, a 444.hu a biztonság kedvéért fenntartotta annak a lehetőségét is, hogy csak tréfálunk. Pedig nem.

Varga Lászlóval, az egyik alapítvány kuratóriumi elnökével

Varga Lászlóval, az egyik alapítvány elnökével

Fotó: MTI

Valami hasonlót éreztünk, amikor azt olvastuk: Háromszintes wellnessbunkert épít a Budai Vár oldalába az MNB alapítványa. A cikk közli a tervdokumentáció egyes részleteit, mégis nehéz elhinni, hogy ugyancsak az Úri utcában (csak annak másik végén), a Kapisztrán téren, a Mária Magdolna-templommal szemben ez megtörténhet.

"A pincerendszer már meglévő földalatti szintjén első blikkre nem egyértelmű, mire használná az alapítvány. Ami a fenti rajz alapján viszont egészen világos, hogy egy komplett wellness-szekció töltené ki a pincerendszer legalsó szintjét: több pezsgőfürdő és egy óriási medence látszik az alaprajzon; alatta szaunahelyiségeket alakítanak ki. A legalsó szintről nagyjából 150-160 méter hosszú alagút vezet majd ki az Attila úti bejáratig, ahol a metszetrajzok alapján egy másik látogatóközpont fogadja majd az alapítvány tevékenysége iránt érdeklődő tömegeket" - írja a 444.

A további részletekért kattintsanak, itt most a magunk részéről csupán két apróságot hangsúlyoznánk.

A bunkerrendszert építtető - és korábban egyébként Matolcsy háza mellett palotát vásárló - Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány kuratóriumának tagja Bogár László, aki az emberiség megsemmisítésére törekvő zsidó összeesküvésről szokott előadni. Ez sokat elmond arról, milyen jó helyre kerül a pénzünk.

A másik apróság, hogy amennyiben Áder János aláírja a közvagyon jelleg elvesztéséről szóló törvényt, akkor soha a büdös életben nem tudjuk meg, mire költik el a továbbiakban a pénzünket ezek a tízmilliárdokkal játszadozó, külföldre is kacsingató, fékevesztett alapítványok. Akkor tényleg az marad, hogy bízunk Matolcsy és Bogár László tisztességében és szakértelmében.

(A jegybank alapítványairól, cégeikről, vagyonukról és programjaikról a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashat további részleteket.)

szerző
- urfi -
publikálva
2016. márc. 09., 01:19
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  tiszapolgári
  2016. március 10., csütörtök 14:20
  A képen látható Varga László az MNB Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány elnöke, amely alapítvány Kecskeméten nem valami pezsgőfürdős-liftes babamedencét, hanem rögtön egy egész egyetemi városrész építését tervezi, többek között egy kórházépületet is kisajátítva.
  Arra a kérdésre, hogy van-e egyáltalán Kecskeméten egyetem, amelyik sehogy sem bír meglenni saját városrész nélkül, a válasz az, hogy egyetem ugyan nincsen, csak főiskola van, de nehogy már az elnevezésen múljon egy ilyen gigászi beruházás.
 2. 7
  yoyo
  2016. március 10., csütörtök 12:47
  pezsgőfürdős bunker?
  remélem legalább lovardával és borkereskedéssel

  ezek tudnak élni.

  még egy pöpec stadiont el tudnék képzelni a tabánba, még lejtene is a pálya.
 3. 6
  Cyrano
  2016. március 10., csütörtök 09:59
  A mémesek már beindultak:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1041462249248258&set=a.330571307004026.75943.100001534781457&type=3&theater
 4. 5
  Eeyore2
  2016. március 09., szerda 22:25
  Tízéves börtönbüntetését töltve Matolcsy vajon büszkélkedik-e majd, hogy ravaszul szerzett országos vagyonából milyen rettentő jól élt, vagy kisstílű pitlákként siránkozik majd, hogy ő rendes fiú volt és csak jót akart és nem érti...
 5. 4
  Sandor Rabai
  2016. március 09., szerda 12:26
  Akasztott embereknek légópince?
 6. 3
  deruyter
  2016. március 09., szerda 11:01
  Kérdem én mi lett volna, hogy ha a Gyurcsány kormány idején egy félőrültet neveznek ki MNB elnöknek aki 100 milliárdos alapítványokat hoz létre, melyek vagyonáról váltig állítja minden kormánypárti, hogy nem közpénz, majd ezek egyikének kuratóriumába egy komplett őrültet választanak, majd az alapítványok elkezdenek mindenféle vállalkozásokba folyni, melyekben Gyurcsány vejének volt cége valamint Gyurcsány egyik legjobb strómanja a társ, és a projekt egyebek közt borozót valamint wellnessszel kombinált bunkert épít a várba. Ennek csak a harmadáért vérben forgó szemmel és habzó szájjal vonultak volna az utcára a békemenetesek.
  Most viszont teccik nekik.
 7. 2
  Cyrano
  2016. március 09., szerda 09:11
  Ismerve az építészeti zsenialitásukat (80 tonnás szerelvényt akarnak közlekedtetni egy olyan hídon, amit - nem véletlenül!!! - 50 tonnára terveztek), ha sokat birizgálják a hegyet, még a nyakukba omlik. Sajnálnám a Várnegyedet, de áldozatok nélkül nincs haszon. XD
 8. 1
  Cyrano
  2016. március 09., szerda 07:05
  Mivel többen, többször elmondták már: az MNB "haszna" abból van, hogy a forint árfolyama rendesen elszállt (azaz többek között, a valutahitelesek bőrét is lenyúzták), érdeklődve várom, mikor esik le náluk a tantusz, és mikor kérik mindezt számon Eltolcsyn és társain. Az ilyen agyament ötletek remélem sok ember szemét nyitják fel. Vagy nem, mert eddig sem nagyon értették az ilyen összefüggéseket a zemberek.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Veszélyes precedens”
Interjú Sarkadi Balázs akadémikussal
Hol tart a vizsgálat?
Trump és Oroszország
Interjúk
Wim Wenders, Rutkai Bori, Ziggy Marley
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra