Saját telkére vezette a Margit-forrás vizét az alpolgármester

  • narancs.hu
  • 2022. május 5.

Belpol

Az egyébként főerdészként is dolgozó tisztségviselő szerint őt alaptalanul vádolják, politikai indíttatásból. Lemondott, a szarvaskői képviselő-testület pedig feloszlatta magát.

A Heves megyei Szarvaskő alpolgármestere, Nahóczki László egy ideiglenesen felállított csővezetékkel saját telkére, pisztrángos medencékbe vezette a Bükki Nemzeti Park területén eredő Margit-forrás vizét – írja az Egri Ügyek. 

A portál riportja a helyieken kívül a Szarvaskőben láttam, hallottam! nevű Facebook-csoportra hivatkozik, amely fotógalériát közölt a forrástól a bekerített telken lévő medencékig vezető 150 méternyi csőről. Az átfolyó rendszerű tenyészetből a víz az Eger-patakba folyt tovább.

Az Egri Ügyek szerint a helybelieket nagyon felháborította az eset, azért is, mert az érintett az Egererdő Zrt. egyik főerdésze, és mert – a riport szerint – a barkácsmódszerekkel összerótt vezeték csövei az önkormányzat tulajdonában vannak. A víz elvezetése miatt a forrásból táplálkozó ér elapadt. Egy bejelentés nyomán a Bükki Nemzeti Park jegyzőkönyvezte is a történteket.

A Facebook-poszt megjelenése után a vezetéket szétszerelték, vélhetően az érintett, aki a megyei lapban nyilatkozott: „A személyem ellen felhozott vádak politikai indíttatásúak és alaptalanok. A környezetünkben vannak olyan emberek, akiknek szúrja a szemét ez a beruházás, a bejelentés időzítése sem véletlen. Az országgyűlési választások után nem hagyják, hogy elüljön a politikai vihar, folyamatosan fenn akarják tartani az indulatokat Szarvaskőben” – mondta a megyei lapnak.

Politikai indíttatású vádról azért beszélhetett az alpolgármester, mert eddig úgy volt, Szabóné Balla Marianna polgármester lemondása után feladatait ideiglenesen az alpolgármester látja el. 

A történtek után aztán az alpolgármester lemondott a tisztségéről, és a képviselő-testület is feloszlatta magát, így időközi önkormányzati választást kell tartani. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk