Szomorú tömeg üzent Katának az Erzsébet hídról

  • narancs.hu
  • 2022. július 22.

Belpol

Pénteken újból elfoglalta az Erzsébet hidat a Kutyapárt a katatörvény ellen tiltakozva, de a kormány most sem bukott meg.

Abban igaza van a kormánynak, hogy hozzá kellett nyúlni a katához, „de nem így, nem most” – mondta Kenyeres Márta könyvelő pénteken este a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Kata aláírta elnevezésű rendezvényén.

A Telex tudósítása szerint az Erzsébet hídra szervezett tiltakozó megmozdulás résztvevőitől a szervezők azt kérték, rajzoljanak magukra vagy egy táblára szomorú fejet. A kérést sokan teljesítették. 

A rendezvényt este hatra hirdették meg, úgy, hogy éjfélig tart, de negyed hétkor még csak ötvenen gyűltek össze – a tudósítókon kívül –, hétre aztán lettek néhány százan, és lezárták a pesti oldalról az Erzsébet hidat, sörpadokat raktak keresztbe, de egy autót átengedtek, mert, mint a sofőr mondta, a kórházba mentek. Megjelent néhány politikus is, így a Párbeszédből Tordai Bence és Jámbor András.  A kutyapárt több szónokkal is készült, így lehetett olvasni Tamás Gáspár Miklós filozófusról is, ő azonban betegség miatt nem tudott részt venni a programon. 

Puzsér Róbert viszont eljött, elsősorban azért, hogy erkölcsileg támogassa a Kutyapárt elnökét, Kovács Gergőt, akivel szemben a legutóbbi demonstráció után eljárást indítottak, füvezés miatt. A kritikus szerint a tüntikézés, piknikezés ideje lejárt, a magyarok azt várják, valaki más küzdjön helyettük: „itt és most is tízszer ennyi embernek kéne lennie, és akkor el lehet hinni, hogy a magyar emberek változást akarnak. Ehhez a mentalitáshoz Orbán Viktor, meg a csizmájának a talpa jár” – mondta Puzsér.

Iványi Gábor metodista lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke beszédében kitért a hatodik napra, amelyen Isten minden állatot megteremtett, a kutyát is, amely azért is létezik, hogy a legnemesebb tulajdonságait megtanulja tőle az ember:  a hűséget, a bátorságot. Ha a fontos tulajdonságokat megtanuljuk, jó kutyák vagyunk, tanulunk, törődünk az egészségünkkel, és őrizzük az országot, mint egy házat. Iványi Gábor azt mondta, az Isten meghallgatja a jó kutyákat, és megköszönte, hogy itt lehetett közöttük.  

A helyszínen a szónokon kívül voltak könyvelők is, egy sátorban, ingyen adtak tanácsot a hozzájuk forduló embereknek. 

 Fotógalériánk a rendezvényről:

 
Fotók: Palágyi Barbara 
 
 

 

 
 
 
 

 

 
 
 
 

 

 
 
 

 

  
 
 

 

 
 A tömeg kritikusa.

 

 
 

 

 
 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk