Újabb beteg halt meg a magyar egészségügyben, mert altatásban akarták CT-re szállítani

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 14., 09:31
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Hogy a francba lehet Balog Zoltán még miniszter?

Műtét után, altatás közben szállított volna egy német pácienst a mentő a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról CT-re, de a beteg még a folyosón meghalt – írta meg ma reggel a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, szerda délután egy német állampolgárt vitt volna a rohamkocsi a klinika közeli épületébe, a Határőr úti egységhez, ahol CT is található, ám a beteg még a kórházban meghalt.

Ő örül

Ő örül

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Magyar Nemzet többször is kereste a kórházat, illetve a mentőszolgálatot, mert kíváncsiak voltak, miért a mentőknek kell a kórházon belül szállítani a betegeket, mi okozhatta a páciens halálát, és miért adnak át egy altatásban lévő beteget olyan mentőorvosnak, akinek nincs aneszteziológusi képesítése. Hiába írtak többször is e-mailt és telefonáltak, sem a kórház, sem a mentőszolgálat nem reagált.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nemrég életét vesztette az a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermekszívklinikájáról a Heim Pál Gyermekkórház CT-jére, ugyanis a gyermekszívklinikán nincs CT. Az eset kapcsán Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter képes volt olyat mondani, hogy „lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van”.

Balog Zoltán talán már nem is tudna ennél cinikusabb lenni

Nincs CT egy kórházban? Miért nem beszélünk inkább a béremelésről? Elképesztő érveléssel védte meg ma az ATV Egyenes beszéd című műsorában Balog Zoltán emberminiszter a kormány egészségügyi politikáját, számolt be róla a 24.hu.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 14., 09:31
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2 rworse
  rworse
  2017. július 14., péntek 14:06
  Nyilván egyelőre nem juthat minden lakásba, házba egy-egy CT, vannak fontosabb dolgok is a zország életében (halálában), lásd stadionok, kerítések, gödörakváriumok, ideiglenes ugrótornyok, történelmi léptékű látványünnepségek, MNB alapítványok, mészároslőrincek, szabadságharcok, kereszténységek és keresztyénségek terjesztése, nyugdíjmegvédések, alkotmányasztalok... De legalább jusson a kórházakba!
 2. 1 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. július 14., péntek 09:54
  „Hogy a francba lehet Balog Zoltán még miniszter?”

  Eleve hogy lehet, hogy az egészségügynek és az oktatásügynek 2010 óta nincs saját minisztériuma?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Interjú Szabó Szabolccsal
Ellenzéki harcok Csepelen
Az elhibázott tét
Ungváry Rudolf: vitában Kis Jánossal
„Válsághelyzet” ürügyén
Mire mentek el a százmilliárdok?
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra