Újabb beteg halt meg a magyar egészségügyben, mert altatásban akarták CT-re szállítani

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 14., 09:31
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Hogy a francba lehet Balog Zoltán még miniszter?

Műtét után, altatás közben szállított volna egy német pácienst a mentő a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról CT-re, de a beteg még a folyosón meghalt – írta meg ma reggel a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, szerda délután egy német állampolgárt vitt volna a rohamkocsi a klinika közeli épületébe, a Határőr úti egységhez, ahol CT is található, ám a beteg még a kórházban meghalt.

Ő örül

Ő örül

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Magyar Nemzet többször is kereste a kórházat, illetve a mentőszolgálatot, mert kíváncsiak voltak, miért a mentőknek kell a kórházon belül szállítani a betegeket, mi okozhatta a páciens halálát, és miért adnak át egy altatásban lévő beteget olyan mentőorvosnak, akinek nincs aneszteziológusi képesítése. Hiába írtak többször is e-mailt és telefonáltak, sem a kórház, sem a mentőszolgálat nem reagált.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nemrég életét vesztette az a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermekszívklinikájáról a Heim Pál Gyermekkórház CT-jére, ugyanis a gyermekszívklinikán nincs CT. Az eset kapcsán Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter képes volt olyat mondani, hogy „lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van”.

Balog Zoltán talán már nem is tudna ennél cinikusabb lenni

Nincs CT egy kórházban? Miért nem beszélünk inkább a béremelésről? Elképesztő érveléssel védte meg ma az ATV Egyenes beszéd című műsorában Balog Zoltán emberminiszter a kormány egészségügyi politikáját, számolt be róla a 24.hu.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 14., 09:31
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2017. július 14., péntek 14:06
  Nyilván egyelőre nem juthat minden lakásba, házba egy-egy CT, vannak fontosabb dolgok is a zország életében (halálában), lásd stadionok, kerítések, gödörakváriumok, ideiglenes ugrótornyok, történelmi léptékű látványünnepségek, MNB alapítványok, mészároslőrincek, szabadságharcok, kereszténységek és keresztyénségek terjesztése, nyugdíjmegvédések, alkotmányasztalok... De legalább jusson a kórházakba!
 2. 1
  tiszapolgári
  2017. július 14., péntek 09:54
  „Hogy a francba lehet Balog Zoltán még miniszter?”

  Eleve hogy lehet, hogy az egészségügynek és az oktatásügynek 2010 óta nincs saját minisztériuma?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Tarlós megszüntetné
Mi lesz a BKK-val?
Borsodi riport
Egy kegyetlen gyilkosság háttere
Interjúk
Parragh László, René Jacobs, Rob Brydon
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország