Balog Zoltán talán már nem is tudna ennél cinikusabb lenni

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 11., 20:45
kommentek
10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nincs CT egy kórházban? Miért nem beszélünk inkább a béremelésről?

Elképesztő érveléssel védte meg ma az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Balog Zoltán emberminiszter a kormány egészségügyi politikáját, számolt be róla a 24.hu. Arra a múlt heti hírre reagálva, miszerint az Országos Kardiológiai Intézetből egy gyereket nyitott mellkassal kellett átszállítani egy másik kórházba, mert az intézetben nem volt CT, Balog azt bírta mondani, hogy „lehet, hogy nyitott mellkassal át kell szállítani a beteget egy másik kórházba, hogy CT-vizsgálatot kapjon, de eddig a másik kórházban sem volt CT”.

Ezek után pedig az volt a miniszter legnagyobb szíve fájdalma, hogy a magyar egészségügyet folyamatosan álhírekkel támadják, holott beszélhetnénk a béremelésről, vagy az épülő új kórházról is.

Hogy miért nem erről beszélünk, és miért az óriási várólistákról, a hálapénzről, a kórházi fertőzésekről, az orvoshiányról, vagy arról, hogy a mentősök inkább a McDonald’s-ba mennek dolgozni, magunk sem értjük.

Mindenesetre a hírre reagált Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár is, aki az RTL Híradójának kérdésére elmondta, intézkednek a Kardiológiai Intézet CT-készülékének beszerzéséről, jövőre biztosan meg is kapja azt az intézmény.

Mindenki megnyugodhat, nincs itt semmi látnivaló, beszélhetünk végre a béremelésről.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 11., 20:45
kommentek
10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  Cyrano
  2017. július 13., csütörtök 09:06
  Meghalt a 13 éves kislány, akit szállítani kellett a ct miatt.
  Várom Balog lemondását.
 2. 9
  tiszapolgári
  2017. július 13., csütörtök 08:33
  Egy betegnek olyan megnyugtató az épülő új kórház terve, mint az üszkösödő lábú és éhező magyar bakának a német csodafegyver. „Még egy kicsit szorítsa össze a fogát, ezt a kis időt már fél lábon is ki kell bírni!”
 3. 8
  rworse
  2017. július 13., csütörtök 00:41
  squarell

  Te érted, hogy miről beszélsz?

  Egyébként részleteztem a múltkori cikknél, amit "kértél".
 4. 7
  Pasinszki
  2017. július 12., szerda 17:30
  "Hogy miért nem erről beszélünk, és miért az óriási várólistákról, a hálapénzről, a kórházi fertőzésekről, az orvoshiányról, vagy arról, hogy a mentősök inkább a McDonald’s-ba mennek dolgozni, magunk sem értjük."
  Ezt én sem értem. 2008-ban népszavazáson nyilvánította ki a magyar nép (a mi bölcs vezérünk iránymutatásával), hogy neki ez kell.
 5. 6
  Cyrano
  2017. július 12., szerda 11:54
  squarell:
  Igazad lenne, ha
  1.) Balog nem azt mondta volna, amit mondott, hanem azt, hogy sürgős vizsgálatot indít.
  2.) Ha nem az ő államtitkára (Kövérrel súlyosbítva) nevezte volna két héttel korábban világszínvonalúnak az eü-t. (Most minimum le kellene váltania, fegyelmivel.)
  3.) Ha nem kezdett volna azonnal sikerpropagandába.
  De miután nem így volt, maradjunk annyiban, hogy Balog egy lelkiismeretet nem ismerő, sőt lelketlen fidesz csinovnyik. Aki a vallását (mert hite sztem nincs) is szembe köpte.
 6. 5
  squarell
  2017. július 12., szerda 10:51
  Előre bocsátom , hogy egy OKI nyilatkozat-CT ügyben e lap hasábjain már lehülyéztek. Igy kéretik a reagálásba ellenérveket. Nem Balogot védem, nem hiszem ,hogy a hazai eü ellátás rendben van, sőt.Egyben azonban Balognak igaza van , a Danó közléssel baj van: hamis állításra alapozott, hergelő , félreérttésekre lehetőséget adó közlés.Nem kétlem neki ezt mondták.De ki mondta pontosan, mit mondott.Miért halt meg a gyermek akit szállítgattak? Amennyiben nincsenek meg egy ellátás feltételei, miért vállalta a feleősséget az intézet igazgatója, a gyerek o. vezetője, a sebész és így tovább. Balog nem az orvos, valóban nem tudhatja , hogy mi külömbség van nyitott mellkas és nyitott szívműtét között. Az ellátási felelősséget delegálta a szakma vezető intézetének.Még azt sem tudom, hogy pontatlan fogalmazásról, vagy lelkiismeretlen ellátásról va szó.Régen igaz, hogy hergelő cikkel lehet zsarolni. Ez az egész erről szól.És nem cinizmusról.Ne higgyenek el mindent amit mondanak, leírnak, sanos az igazság ennél sokkal rosszabb. Ez a történet egyet igazol: mindig az ertősebb és hazugabb kutya üzemel.
 7. 4
  Világos
  2017. július 12., szerda 10:37
  Igy most már érthető, hogy miért kellett a papi foglalkozást feladni.
  A Bibliát csak olvasni kell. Ezek az érvelések még a pusztán is gyengének
  tünnek. A cinikusság a kormánynál pedig alapkövetelmény a harácsolást
  követően.
 8. 3
  Motyó
  2017. július 12., szerda 10:00
  Balog azt bírta mondani, hogy "lehet, hogy nyitott mellkassal át kell szállítani a beteget egy másik kórházba, hogy CT-vizsgálatot kapjon, Nem ő, vagy valamelyik fullajtárja beszélt a világszínvonalú egészségügyről, és ez volna a világszínvonal szerintük?
 9. 2
  szegedi789
  2017. július 12., szerda 10:00
  Kedves honfiak,

  miért méltóztatnak egy helyen hordani létfontosságú szerveiket ?!

  Luxus, kérem.
 10. 1
  piertro
  2017. július 12., szerda 06:51
  balog mögött is Soros áll

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk