Újabb debreceni tanszéknek van baja Putyin kitüntetésével

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 5.

Belpol

A testület döntésével semmibe vette a polgárait. Na és?

A Debreceni Egyetem Alkotmányjogi Tanszéke után a TTK Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszéke is elhatárolódik az intézmény szenátusának döntésétől, amelynek értelmében Vlagyimir Putyinnak díszpolgári címet adományoz.

„A testület döntésével semmibe vette azokat a polgárait, akik a tudományos és az oktatási szabadság versenyfeltételei között járultak hozzá az intézmény nehezen megszerezhető jó híréhez. Az autokraták magasztalása elfogadhatatlan számunkra, mindennel ellenkezik, amit az egyetemi szakmai munkánk során képviselünk” – áll a tanszék közleményében.

Hétfőn Vajda Mihály filozófus lemondott professzori címéről, mert nem akar semmilyen kapcsolatot fenntartani olyan egyetemmel, amelynek díszpolgára Putyin.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?