Vádat emeltek a nevezetes karácsonyi Orbán-interjú meghekkelője ellen

  • narancs.hu
  • 2018. május 4.

Belpol

Információs adat megsértésének bűntette miatt.

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség emelt vádat a férfi ellen, aki 2016-ban átírta a miniszterelnöki interjút, ami aztán 5 megyei napilapban jelent meg.

A vádlott „négy dunántúli megyében öt napilapot megjelentető kiadó alkalmazottja volt felelős szerkesztői munkakörben”, az ügyészségi közlemény szerint. A férfi a lapszámok koordinálásáért volt felelős, 2016. december 23-án kora délután megkapta az interjú szövegét, majd a szerkesztés és korrektúra után „a saját számítógépéről az egyik szabadságon lévő munkatársának felhasználói nevével és jelszavával a számítógépes rendszerbe belépett, és a Fejér megyei napilap anyagába bemásolt interjú szövegét négy ponton módosította. Az interjú ennek következtében a 2016. december 24-i lapszámban a megváltoztatott szöveggel jelent meg”.

A megváltoztatott szövegrészek közt például ilyenek voltak olvashatóak Orbán fiktív válaszaként: „Magyarország azért stabil ország a forrongó nyugati világban, mert mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket.”

Figyelmébe ajánljuk