Magyarország, 2017: végighaknizta a lakájmédiát a jó keresztény lúgos orvos

  • - czenkli -
  • 2017. március 21.

Belpol

Lúgos orvosként ismerte meg az ország Bene Krisztiánt, az Irgalmasrendi Kórház egykori igazgatóját, aki volt barátnőjét a vád szerint egy reggel visszalökte az ajtóban, előbb kábító injekciót adott be neki, majd levetkőztette és nemi szervét maró lúggal öntötte le, távozáskor pedig összeszedte a telefont, kulcsot és rázárta a nőre az ajtót. Az áldozat maradandó sérüléseket szenvedett, az orvosi diagnózis szerint már sosem élhet normális nemi életet.

Bene Krisztiánt első fokon 4 évre ítélték, másodfokon 9 évet kapott és örökre eltiltották foglalkozásától. Az ítélet egyelőre nem jogerős, a vádlott a Kúriánál fellebbez, addig is érdekes módon szabad lábon védekezhet.

Úgy tűnik, amíg rács mögé nem kerül Bene, a közvélemény befolyásolása útján próbálja meg jobb színben feltüntetni magát, sok vesztenivalója nemigen van.

false

Az eddig mélyen hallgató egykori orvos hétfő este a a Duna Tv Kékfény című műsorában kapott lehetőséget, hogy megszerettesse magát. Ritka alkalom az ilyen: a köztévé egy a másik ember életére különös kegyetlenséggel törő tettét mentegeti, miközben relativizálja az erőszakot. A Kékfény azzal adta el Benét, hogy nagycsaládos, 5 gyereke van, meg hogy hívő embernek mondja magát, mintha ezek bármit is változtatnának a tette súlyán.

Bene úgymond vallomást tett: a műsorban a védelem érvein pontról pontra végigmenve a riporter mint egy jobb-rosszabb mikrofonállvány volt segítségére a lúgos orvosnak: „az ártatlanság vélelme mindenkit megillet” címszó alatt sokkoltak egy országot. Persze az eset elszenvedője, Renner Erika aligha fog hasonló módon megjelenni bármely MTVA-hoz tartozó műsorban. Állítólag a köztévének eszébe sem jutott Bene pártját fogni. Bene köztudott, hogy Mikola István államtitkár unokaöccse, így aligha kerülhette el a gyanút, hogy politikai kapcsolatai segítették az interjúhoz.

false

A lúgos orvos Duna Tv-s haknija mellett az MTI hétfőn nem hozta le Szél Bernadett közleményét, amely kritizálta az adást, majd a főműsoridőben sugárzott adást követően, véletlenül az Origón jelent meg terjedelmes interjú, mondván: jelentkezett az Origónál Bene Krisztián, a „lúgos orvos”. Ehhez képest az ATV vasárnapi Naplójában Bene az előzetes egyeztetés ellenére nem nyilatkozott, állítólag kommunikációs tanácsadója (!) az utolsó pillanatban lemondta azt. A kommunikációs tanácsadója, ez valami vicc?

Bene körútja a lakájmédiában híven tükrözi a mai magyar közállapotokat. Ám ahogy Szél Bernadett is utalt rá, törvényi következménye lehet a kékfényes mosdatásnak, mert az simán megsérti az áldozat, a szexuális erőszak áldozatainak emberi méltóságát, amit a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény 14. § 1–2. bekezdése tilt.

Figyelmébe ajánljuk