Videó: Ordítozó rendőrök rabomobilba rakják a menekülteket

  • narancs.hu
  • 2015. szeptember 2.

Belpol

Az egyik menekült megkérdezte, hova viszik, és mikor láthatja a családját. Annyit mondtak neki: Debrecen. Lehet, hogy most, a Keleti pályaudvar előtt látta a szeretteit utoljára.

Helyszíni tudósítónk szerint a Keletinél várakozó menekültek közül a rendőrök ötletszerűen válogatták ki azokat, akiket aztán meglehetősen erőszakosan rabszállító kocsiba raktak (ez látható lent Németh Dániel videóján). Volt, akit a környező utcákból szedtek össze, és volt, akit netkávézóból, boltokból rángattak ki. Akinél éppen nem voltak ott a cuccai, az kénytelen volt hátrahagyni mindent. A menekültek nem tudják, hova viszik őket. Kérdéseinket elküldtük a rendőrségnek.

A Keleti pályaudvarnál történtekről egész nap folyamatosan beszámolunk. A lead-kép illusztráció, az hétfőn készült a Keletiben.

Frissítés:

A Népszabadság szerint a rendőrök nagyszabású akcióra készültek a Keletinél, de – valószínűleg a menekültek várható ellenállása és a nemzetközi sajtó fokozott jelenléte miatt – visszavonultak. Egyelőre. Az akció nincs lefújva: az egyik vágányon most is ott várakozik az a különvonat, amely információnk szerint egy magyarországi táborba szállítaná a menekülteket. A teljes cikket lásd itt.

Figyelmébe ajánljuk