Volner János az Európai Néppárt felé vezetné pártját

  • narancs.hu
  • 2018. június 7.

Belpol

Jövőre, a Jobbik EP-lista élén.

Minden bizonnyal Volner János fogja vezetni jövőre a Jobbik EP-listáját, tudta meg a 24.hu. A lap értesüléseit maga Volner is megerősítette. A politikus a második és harmadik helyről még visszafogottabban beszélt, azt mondta, formális döntés még nem született, de „nem lenne meglepve”, ha azokra valóban Staudt Gábor és Bana Tibor lenne a befutó.

Volner 2012 óta a Jobbik alelnöke, Vona Gábor bizalmi embereként tartják számon, így nem is csoda, hogy a korábbi pártelnök lelépése után nem kapott fontos pozíciót, csupán általános frakcióvezető-helyettes lett.

false

 

Fotó: MTI – Rosta Tibor

„Napokon keresztül győzködtek, induljak az elnöki posztért, vagy legalább a társelnökségért, de nemet mondtam” – mondta Volner a lapnak, majd hozzátette, a Jobbik jelenlegi elnöke, Sneider Tamás már három éve felvetette, hogy Volner álljon az EP-lista elején.

Hogy mihez kezdene a párt és a politikus, ha sikerrel járnának jövő májusban az EP-választáson, arról Volnernek határozott elképzelése van: „fontos cél lehet bekerülni az Európai Néppártba”, mondta. Vagyis abba a pártcsaládba, ahol jelenleg a Fidesz is van.

Volnert arról is kérdezték, mit gondol Dúró Dóra kéréséről, miszerint akkor mond le mandátumáról, „ha azt Toroczkai Lászlónak adják, vagy egy másik olyan jelöltnek, aki hűen képviseli a kongresszus 46 százalékának akaratát, de a frakció további elszakadását a párttól nem támogatnám azzal, hogy Vona Gábor egy újabb emberének adjam át a helyem”.

Volner erre mindössze annyit reagált: „Nem kezdünk alkudozni.”

Figyelmébe ajánljuk