Bodrogi

  • kertész lesek
  • 2015. június 26.

Ételhordó

A nagy színész nagy fia és a vendéglátás

Igen, a nemzet színésze mosolyog a honlap főoldalán, de nincs egyedül, a társa mintha ugyanő lenne fiatalabb változatban. A mellékelt szövegből kiderül, hogy a „fiatal” Bodrogi valóban a fiatal Bodrogi, a színművész fia, Ádám, és ő itt a főnök. „Számos vállalkozással a hátam mögött 2005-ben felépítettem a Bodrogi Kúria Wellness Hotelt, ahol kitanultam a vendéglátás csínját-bínját. A szálloda mellett örök vágyam volt egy à la carte étterem, így amikor 2012 tavaszán megnyitottam a Bodrogit, a vendéglőt, ahova én is szívesen betérnék, kezdetét vette egy csodálatos kaland” – vallja a büszke tulaj. Ettől azért még nem fogunk meghatódni.

false

A Bodrogi a legkeményebb budai tájon, közvetlenül a BAH-csomópont szomszédságában (Fürj u.) van, ám sokat számít az a kb. 50 méter, mert az étterem környezetére már sokkal jobban illik az, hogy a „Sashegy lábánál” található. Az épület maga ugyanilyen ellentmondásos, a BAH Center nevű rideg irodaház földszintjén rendezték be – a lehetőségekhez mérten barátságosan. Van terasza, és nem ér fel idáig a csomópont zaja.

Ami a „csodálatos kalandot” illeti, jól indul. A tárkonyos vadraguleves zöldfűszeres gombóccal (1200 Ft) külsőre sem hasonlít azokra az agyoncitromozott világoszöld löttyökre, amelyeket a levesek brassóijaként is emlegetnek. Ennek inkább gulyásszíne van, és a ragu meg a fűszerezés is első osztályú, nem beszélve a gombócról, ami a belegyömöszölt zöldektől új erőre kap. A pontyfilé gyömbéres cukkinispagettivel (2900 Ft) a szakács kreativitását helyezi előtérbe – elsősorban a különleges körethámozásnak köszönhetően (tényleg olyan, mint a spagetti), ám ennél sokkal jobban örülünk annak, hogy a ponty friss, ha meg nem, akkor nagyon ügyesen bántak vele. A lényeg, hogy az ilyenkor kötelező pocsolyaíznek semmi nyoma.

Úgyszintén művészi tálalást kapott a baconbe tekert spárgaropogós szarvasgombás burgonyapürével (2400 Ft): a panírozott spárgák egy része pohárban érkezik, mint valami ropi. Tény, hogy ügyesen megcsinálták, a leheletvékony sonka elhelyezése minden bizonnyal sok pepecseléssel járt. A spárga természetesen friss, csak éppen túl sok só került rá. Ami a köretet illeti, a krumplipüré oké, de a szarvasgomba eszünkbe nem jutott volna, ha nem olvassuk. A vörösboros szarvaspörkölt juhtúrós burgonyafánkkal (3100 Ft) minden tekintetben kiváló lenne, ha nem találnánk benne egy kellemetlenül rágós falatkát.

Édességnek „eredeti recept alapján” készült császármorzsát (900 Ft) kérünk. Tényleg nem ettünk még ilyet. Inkább a nokedlire emlékeztet, mint a hagyományos morzsára, de egyáltalán nem baj. Rá­adásul olyan sárgabaracklekvárt adnak hozzá, amilyet eddig csak családi körben vagy magánlakásokban kóstolhattunk.

Figyelmébe ajánljuk