A kormány a külföldön élő nyugdíjasoknak is küld Erzsébet-utalványt, amiket ott be se lehet majd váltani

  • narancs.hu
  • 2017. december 23.

Fekete Lyuk

De legalább lesz egy kis postaköltség.

Csakis Magyarországon lehet beváltani azokat a tízezer forintos Erzsébet-utalványokat, amelyeket a kormány karácsonyi ajándékként küld szét a magyar nyugdíjasoknak. Ez azért érdekes, mert az utalványokat olyan nyugdíjasoknak is kipostázzák, akik nem itthon élnek, de magyar nyugdíjban részesülnek.

Hogy a felhasználhatatlan Erzsébet-utalványok külföldre postázása mennyibe kerül, azt nem tudni, Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő ezt firtató kérdésére későbbre ígért választ Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára – közölte a HírTv.

Ajándék: a kormány tagjainak is jut bőven a temérdek Erzsébet-utalványból

Egy kis fizetéskiegészítés. Hiába tiltotta meg néhány éve Orbán Viktor az állami vezetők jutalmazását, nincs már önmérséklet a kormány berkeiben. És ezt talán a miniszterelnök tudja a legjobban. Nincs is abban semmi meglepő, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter idén saját maga részére meg négy államtitkárának 200 ezer forint értékű ajándék Erzsébet-utalványt adott, amit még (járulékokkal együtt) 12 100 forint értékű ajándékkal meg is toldott.

Figyelmébe ajánljuk