Egy mondat a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről

  • narancs.hu
  • 2024. február 27.

Fekete Lyuk

Jámbor András és Szabó Tímea Völner Pálról kérdezte Orbán Viktort. Tuzson Bence megbízásából Répássy Róbert válaszolt nekik.

„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férje február 12-én a közösségi oldalán közölt bejegyzésében azt állította, hogy Varga Judit jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását, de a miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner államtitkár maradt. Igaz-e, hogy kezdeményezte Varga Judit Völner Pál elmozdítását? Ön milyen megfontolások alapján nem járult ehhez hozzá?” – ezt az írásbeli választ igénylő kérdést tette fel Szabó Tímea (Párbeszéd) Orbán Viktor miniszterelnöknek. 

Ugyanezt kérdezte, szintén a miniszterelnöktől Jámbor András (Párbeszéd) is. 

Szabó Tímea emellett arra is kíváncsi volt, hogyan került a titkos lehallgatások engedélyezésével kapcsolatos jogkör annak idején Völner Pál államtitkárhoz

A válasz Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez címezve, a miniszterelnök helyett Tuzson Bence igazságügyi miniszter megbízásából, Répássy Róbert államtitkártól érkezett meg kedden. 

Répássy a két ellenzéki képviselőt egy mondattal fizette ki: 

„Varga Judit volt igazságügyi minisztert nagyra becsüljük, nem foglalkozunk a volt férjével.”

A Völner–Schadl-ügy tárgyalása egy évvel ezelőtt kezdődött.

A vád szerint Völner Pál államtitkár három éven át kapott kenőpénzt a végrehajtók elnökétől, Schadl Györgytől, 83 milliót. Schadl pedig az ügyész szerint több mint 924 millió forint illegális jövedelemhez jutott, nagyrészt a kapcsolatainak köszönhetően kinevezett végrehajtók osztalékaiból.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?