Völner Pál többek között arról beszélt, tudna olyat mondani, amitől meginogna pár ember széke

  • narancs.hu
  • 2023. január 23.

Belpol

Hangfelvételek kerültek nyilvánosságra a Völner-ügy lehallgatott telefonbeszélgetéseiről.

Több hangfelvételt publikált hétfőn a Blikk a Völner-Schadl-ügy leghallgatási anyagai közül. A lap online felületén meghallgatható, hogyan beszéltek egymás között a Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár, illetve a Schadl György, a bírósági végrehajtói kar elnöke nevével fémjelzett korrupciós ügy vádlottjai.

Egy felvételen például hallható, hogyan kérte Schadl György az intézőjét "egy hármas meg valami normális pia" beszerzésére, vagy milyen párbeszéd zajlott Völner Pál és felesége között zajlott akkor, amikor már folyt a nyomozás, és elkezdték lefoglalni az államtitkár vagyontárgyait. E lehallgatott telefonbeszélgetés során elhangzott:

- "A Porschét azt elvitték" – mondja Völner Pál felesége.

- "Elvitték... nagyon kedvesek" - válaszolja az államtitkár.

- "Figyelj, Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok! (…) Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit" – mondja Völner felesége.

- "Lehet, hogy fogok is" – mondja  Völner Pál.

- "Most már lehet, hogy itt az ideje, úgyhogy beszéljétek meg az ügyvéddel!" – mondja a feleség.

"Csak a sajtó, amit lehoz, elég, amit az ember mond, hogy akkor kicsit meginogjon itt a széke pár embernek. Én nem fogok vádaskodni, tudod mert... De azért elég kellemetlen lesz" – állítja Völner.

- "Meg figyelj, elmennek a büdös picsába. Tehát a választásoknál nem szóltak semmit" – mondja Völner felesége.

Mire Völner: "Meg a családomat hagyják."

- "Így van. Úgyhogy innentől kezdve neked aztán tök mindegy, hogy ki borul, meg ki nem borul" – nyomatékosít a feleség.

A vádirat szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke "korrupciós kapcsolatot" alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárral, fideszes politikussal. Ennek keretében Schadl György rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a politikusnak, aki mindezért cserébe Schadl érdekében gyakorolta befolyását a végrehajtók kinevezésekor. Az ügyészség októberben 8 év börtönt kért Völner Pálra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk