Luxuslakást még nem épített az MNB. Eddig!
Matolcsy bemutatja az alapítványi támogatással kiadott, róla szóló könyvet

Luxuslakást még nem épített az MNB. Eddig!

  • narancs.hu
  • 2017. december 5.

Gazdaság

Új városnegyedet építenek Matolcsyék a Duna partján, luxuslakásokkal és egy 90 méteres toronnyal.

Elhárultak az akadályok Budapest egyik legnagyobb ingatlanberuházása elől, mely mit ad isten, a Matolcsy-féle jegybanki alapítványok beruházása, írja a 24.hu.

A XIII. kerületi Csavargyár (Váci út 160–168.) területét 17 milliárd forintért vette meg az az Optima Zrt., a Pallas Athéné Alapítványok vagyonkezelője. A kormány múlt héten nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította az építkezést, amely jelentősen felgyorsítja az ügymenetet.

Ki nevet a végén?

Ki nevet a végén?

 

Az MNB majdnem 200 ezer négyzetméteren irodákat, kereskedelmi ingatlanokat és lakásokat építhet. A tavalyi vásárlás bejelentésekor azt mondták, hogy üzleti és pénzügyi negyedet terveznek, mert arra számítanak, hogy a Brexit miatt ide tudnak csábítani pénzügyi profilú cégeket. A közlemény szerint 150 ezer négyzetméter iroda épül, a fennmaradó 50 ezer négyzetméteren üzletek, szolgáltatói bázisok, lakások, új, revitalizált közterek, parkok is lesznek.

A beruházási területen viszont a kerületi szabályok értelmében eredetileg nem lehetett volna lakásokat építeni, de a kerület tavaly módosította a kerületi építési szabályokat. A 90 méter magas toronyház engedélyezéséről a héten dönt a főváros.

Frissítés: Az Optima délelőtt kiadott közleményében tagadta, hogy luxuslakásokat és 90 méteres tornyot építene a Váci útra tervezett üzleti negyedbe.

Figyelmébe ajánljuk