Folytassa sikoltozva!

  • narancs.hu
  • 2014. október 27.

Hírnarancs

Az internetadón kívül ma sem történt semmi extra. Viszont a netadóval kapcsolatban és a vasárnapi tüntetésről újabb és újabb információk derülnek ki. Mácsai Terápiát folytat, a PIM Gyarmati Fanni hagyatékából vásárolt.

Internetadó

Bár még közel egynapnyi haladéka van a Fidesznek visszavonni az internetadó tervezetét – kedden este 6 óráig szól az ultimátum, amelyet a vasárnapi tüntetésen a jelenlévők szabtak –, nagyon úgy néz ki, hogy ez nem történik meg. A Fidesz ma megszavazta a netadó módosító indítványát, amelyben azt javasolják, hogy az adatforgalomra kivetett távközlési adó felső korlátja – hasonlóan a telefonadóhoz – magánszemélyeknél 700 forint, üzleti előfizetőknél pedig havi 5 ezer forint legyen – közölte az előterjesztő, Rogán Antal.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Folytatják!

Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy a többek között az információ szabadságáért szervezett demonstráció folytatódik holnap este 6 órakor, a József nádor téren.

Vandálok?

Közben kiderült, hogy a rendőrség ma hajnalban 6 embert mégiscsak őrizetbe vett garázdaság vádjával. Egyelőre kevés információt tudni a dologról, de annyi sejthető, hogy nem az arcukat sállal eltakaró, maszkos résztvevőket fogták el.

Rogán: netadó = internet everywhere

Mi mástól lett volna hangos ma a parlamenti ülés, ha nem az internetadótól? Rogán Antal, a módosító indítvány előterjesztője külön „performansszal” készült: olyan nyakatekert beszédet mondott, hogy csak na. A lényeg persze világosan érthető így is, Rogán szerint többek között azért van szükség a netadóra, hogy az internet mindenkihez eljusson. Értjük.

Rólunk szólnak a hírek

false

 

Fotó: Reuters

Bejárta a világsajtót is a tegnapi kormányellenes demonstráció híre, amelynek emblematikus jele a magasba tartott világító mobiltelefonok képe volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Büdösbogár” és CIA-ügynök

Deutsch Tamásnak ma is érdemes volt felkelnie. Azon túl, hogy Facebook-oldalán „lebüdösbogarazta” a Lendvay utcai székháznál tüntetőket, jól megmondta, kikből is állt a tömeg: „futballhuligánokból, a maradék, Demszky és Magyar Bálint-fan urbánus »értelmiségiekből", jónéhány »annyiraalternatívultraliberálisfiatalvagyokhogymégacsengőhangomisegytarrbélafilmnegyvenkilencpercesbetétdala« pulcsisból és a »Vadai Ágnes igaz és jó politikus« szekta egyes tagjaiból”. Deutsch whothefuckis Tamás úgy véli – André Goodfriendre, az amerikai nagykövetség ügyvivőjére utalva –, hogy „egy ötödvonalbeli CIA-ügynökből lett agent provocateur lett a magyar baloldal ideiglenes vezetője – ismerjük el, tegnap óta ezt a vak is láthatja”. Ha csak úgy nem.

Ha információéhsége van az internetadóról, olvassa cikkeinket: a tüntetésről, a tüntetés utáni eseményekről, a további lehetőségekről, arról, hogy végre történt valami, hogy miért kell folytatni, vagy nézze meg pluszképeinket.

Jaj, de kár!

Mégsem lesz békemenet. Mert nem olyan a hangulat.

Kalapács alatt a Radnóti-hagyaték

false

Radnóti Miklós februárban elhunyt özvegye, Gyarmati Fanni hagyatékából vásárolt a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), így az intézmény tulajdonába került Lesznai Anna Beszélgetők című temperaképe. (A kéziratos hagyatékot egyébként Radnótiné a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának ajánlotta fel, és még életében oda is szállíttatta.)

Pofátlan köztévé

Beszólt a közmédia sajtóosztálya az RTL Klubnak. A kereskedelmi tévé arra lett volna kíváncsi, hogy milyen produkciókra költik majd a jövőre 80 milliárd forintra növekvő állami támogatást. Mire azt a kétségkívül sajátos választ adta az adófizetők pénzéből fenntartott média, hogy „annyi bizonyos, hogy nem a ’Celeb vagyok, ments ki innen!’ folytatását” tervezik.

Mácsai rendel

Ma kezdődik a Terápia-sorozat második évada az HBO-n, amelynek az első 5 része online, mindenféle előfizetés vagy regisztráció nélkül azonnal és egyben is megnézhető.

false

 

Fotó: Terápia-sorozat Facebook

Figyelmébe ajánljuk