Habony Árpád szivárogtatott…

  • narancs.hu
  • 2014. december 14.

Hírnarancs

…Kövér László levelezésbe kezdett, az MSZP dörzsöli a kezét, csak tudnánk, miért. Úgy néz ki, át akarják verni a tanárokat, az útdíjjal meg kb. mindenkit. A vidám vasárnap hírei helyett valami más.

Kövér László levelet írt

A magyar Országgyűlés elnöke – hazánk egyik legfőbb közjogi méltósága – feljelentette az Egyesült Államok alelnökénél, Joe Bidennél McCain szenátort, mert bántotta Orbánt. A Narancsblog szerint ez nem szerepzavar, hanem megveszekedett idiotizmus.

Új 25 év?

Pártértekezletet tartott az MSZP, amely során kiderült: előválasztáson döntené el 2017-ben az MSZP elnöke, ki legyen a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Tóbiás József a szocialisták „csúcstalálkozóján” bocsánatot kért, amiért kormányzásuk alatt igazságnak akarták láttatni a hazugságot – írja a nol.hu.

A pártértekezletet eredetileg azért hívták össze, hogy az idei választási vereségek okát – annak a három bukásnak a miértjét – elemezzék, de a párt vezetői ennek nem sok értelmét látták így, hogy épp zuhanóban van a Fidesz népszerűsége. Ezért megpróbáltak inkább a jövőről beszélni, legalábbis arról, hogy mit kell másképp csinálni. Nagyjából mindent.

Habony szivárogtatott

A Blikk egykori és a Népszabadság jelenlegi főszerkesztője, Murányi Marcell szerint Habony Árpád önként és dalolva szivárogtatott saját magánéletéről a bulvárlapnak. A Murányi által írt Szex, celebek, politikusok című könyvben az áll, hogy „2012 novemberében csörgött a telefonom. Habony Árpád vagyok, mondta egy férfihang, akarsz egy címlapsztorit? Hát, erre egyáltalán nem számítottam. Egyszer találkoztunk csak, 2010-ben bemutattak bennünket egymásnak, kezet fogtunk, és annyi. – Szakítottam Zsókával. Ez címlap? – kérdezte. Hú, mondtam magamban, ez bizony az.”

Régóta unalmas a Közszereplő-e Habony? cirkusz, az ilyesmi után meg már tényleg kabaréra emlékeztet a sztori.

Habony Árpád

Habony Árpád

Fotó: MTI

Több tiszteletet a tanároknak!

Egy ravaszul megfogalmazott mondat rejtőzik Varga Mihály jövő évi költségvetésében, amely lényegében megszüntetné a tanárok minimálbérhez rögzített fizetését, amit nagy viták közepette fogadott el 2013-ban a kormány. E miatt a cselnek nem nevezhető, minősíthetetlen fogás miatt írt nyílt levelet tiltakozásul 10 elit gimnázium (például a Fazekas, a Városmajor, a Veres, a Trefort, az Apáczai vagy Pannonhalmi Bencés, a veszprémi Lovassy) Orbán Viktornak, Balog Zoltánnak, az illetékes államtitkároknak, valamint a Fidesz, a KDNP, az MSZP, a Jobbik és az LMP frakcióvezetőinek.

„A törvényjavaslat elfogadása beláthatatlan következményekkel járna egy olyan helyzetben, amikor épp egyre jelentősebb társadalmi feladatok hárulnak erre a 160 ezres rétegre” – olvasható a nyílt levélben az igazgatók megfogalmazása, akik azt kérik, hogy

– a parlament ne szavazza meg a pedagógusokat hátrányosan érintő változtatásokat;

– a parlament ne csorbítsa a pedagógusok szerzett jogait az értékálló bérezésre;

– a továbbiakban pedig kérjük, hogy minden, a közoktatást érintő változtatási elképzelés felmerülése kapcsán folytassák le előzetesen, kellő időt biztosítva a törvényileg is kötelező egyeztetési tárgyalásokat az érintett kamarával, szakmai szervezetekkel és szakszervezetekkel.

A legdrágább Berény-festmény

false

70 millió forintért kelt el Berény Róbert Alvó nő fekete vázával című festménye a Virág Judit Galéria legutóbbi árverésén. Ez az a világhírűvé vált kép, amelyet először a Stuart Little kisegér című filmben láthatott a közönség, amelyet Barki Gergely művészettörténész e mesében fedezett fel, majd kerített elő. (A frappáns sztoriról négy éve itt írtunk.)

Nem a rasszizmusra!

Szombaton Washingtonban több tízezren és szerte Amerikában még többen tüntettek a rasszista rendőri erőszak és az igazságszolgáltatás megkülönböztető működése miatt – írja a Kettős Mérce. A Fergusonból indult tiltakozások tovább folytatódnak, ugyanis az utóbbi hetekben több esetben sem emeltek vádat olyan rendőrök ellen, akik megöltek fekete férfiakat Missouriban és New Yorkban, a rendőri erőszak elszenvedői majdnem minden esetben valamelyik kisebbséghez tartoznak.

Juhász Péter vs. Deutsch Tamás

Ki drogozott, ki nem, vagy ki mennyit? Úgy tűnik, bíróságra mennek a politikusok, méghozzá azért, mert Deutsch azt mondta, hogy soha nem drogozott. Ám erre Juhász posztolt egyet a Facebookon „Tamás, azt állítom, hogy te drogoztál” tartalommal, amiből az lett, hogy kiderült, Juhásznak tanúi is vannak, mert ismer olyanokat, akik együtt folytattak hasonló tevékenységet Deutschcsal, és bár a politikai hercehurcába nem szállnának be, egy esetleges bírósági tárgyaláson vállalnák a vallomástételt. A nethuszár Deutschnak meg több se kellett, megüzente, hogy „Petya, beleállok”. Végül Deutschnak erre futotta, nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessük. Inkább az előbbi.

Valami csak jobb lesz, ha útdíjat fizet!

Egyre többen fejezik ki  nemtetszésüket az útdíjfizetés kiterjesztésével kapcsolatban. Már nemcsak szakmai szervezetek, ellenzéki pártok és civilek tiltakoznak, de a fideszes politikusok épp szervezetten szállnak szembe Orbán Viktorral (ez sokat elárul a kormánypártban uralkodó állapotokról is), aki azt nem tudja, hogy az új díjrendszer mennyi bevételt hoz, de abban biztos, hogy a magyar embereknek jobb lesz.

A szinte kivétel nélkül fideszes vezetésű településeket tömörítő Megyei Jogú Városok Szövetsége péntek délután úgy foglalt állást: a szervezet arra kéri a kormányt, hogy ne terjessze ki az úthasználati díjat a Budapestet és a nagyvárosokat elkerülő útszakaszokra – ezt Kósa Lajos, a szervezet leköszönő vezetője, a Fidesz ügyvezető alelnöke jelentette be.

Figyelmébe ajánljuk