Habony nevét hiába szádra ne vedd!

  • narancs.hu
  • 2016. július 15.

Hírnarancs

A katolikus papság is Habonnyal van.

Terror és gyász

Gyászol a világ a tegnapi merénylet után. Csütörtök éjjel Nizzában több tízezer ember nézte a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékot, amikor egy 31 éves férfi teherautóval a tömegbe hajtott. A merénylővel, a tunéziai Mohamed Lahouaiej Bouhlellel a rendőrök a helyszínen végeztek. (Reggeli összefoglalónkat itt olvashatják.) Eddig 84-en haltak meg és több mint 50-en sérültek meg, 18 ember életveszélyben van. „Új szelek fújnak, és Franciaországnak együtt kell élnie a terrorizmussal, nekünk pedig egyesülnünk kell, szolidárisaknak kell lennünk, és kollektív hidegvérről kell tanúbizonyságot tennünk” – mondta a szomorú esemény után Manuel Valls francia miniszterelnök. Franciaországban háromnapos gyászt rendeltek el.

false

 

Fotó: MTI/EPA/Franck Fernandes

A pap vége

Felfüggesztette szolgálatai alól a pécsi egyházmegye vezetése  Cseh Péter Mihályt, miután videójában Orbán Viktort kérdezte  arról, hogy ki az a Habony Árpád? Cseh Péter Mihály Baranya megyében teljesített kisegítő papi szolgálatot, de mellette „véleményvideókat”  is megosztott a YouTube-on. Már korábban mondták neki, hogy nem lesz ennek jó vége, a habonyos cucc után azonban úgy tűnik, tényleg vége a dalnak. „A Pécsi Egyházmegyében kisegítő lelkészi szolgálatot teljesítő Cseh Péter Mihály írott és elektronikus médiumokban, internetes közösségi oldalakon és blogokban huzamos ideje tevékenykedik. Emiatt püspökétől többször kapott szóban és írásban útmutatást, szükség esetén figyelmeztetést nyilvános tevékenységének fórumait, stílusát és tartalmát illetően” – olvasható az egyházmegye mai közleményében, ami ezzel zárul: „Cseh Péter Mihály a világos útmutatásoknak nem vagy nem megfelelő módon tett eleget, ezért az ügyben dr. Udvardy György megyéspüspök előzetes vizsgálatot indított, és a botrányok megelőzésére Cseh Péter Mihályt az eljárás idejére minden nyilvános papi működésétől a mai nappal eltiltotta. További tájékoztatást a vizsgálat lezárulta után tudunk adni.”

 

Szijjártó most Mongóliában mondta be a frankót

„Ha Európa nem tud kiépíteni stratégiai együttműködést az ázsiai országokkal, a versenyképessége visszaszerzése komoly nehézségekbe fog ütközni” – mondta a külügyminiszter az MTI-nek az ulánbátori Ázsia–Európa-csúcstalálkozót követően, amelyen 51 ország képviseltette magát. Szijjártó szerint gazdasági, migrációs és energiabiztonsági szempontból Európa a második világháború óta nem szembesült olyan súlyos kihívásokkal, mint most, és egyértelmű, hogy ezeket a nehézségeket csak akkor tudja Európa leküzdeni, ha „politikai nyomásgyakorlás és kioktatás helyett együttműködésre törekszik azokkal az ázsiai országokkal, amelyek rendkívüli gyorsaságú gazdasági növekedést tudnak felmutatni”. Még szerencse, hogy ezek a dolgok – úgy mint politikai nyomásgyakorlás, kioktatás – oly távol vannak Szíijjártótól, mint a dunakeszi futsalaréna a riói Maracana stadiontól.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a brit népszavazásról Budapesten

 

Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

 

Kis Grófó, nagy balhé

Rabosították Kis Grófót garázdaság miatt, mert verekedésbe keveredett az abonyi temetőben, és a dulakodásban egy fegyver is előkerült. Beluzsárné Belicza Andrea őrnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megerősítette a Blikk értesüléseit. A bulibáróról szóló erőszakmentes portrénkat itt olvashatják.

false

Figyelmébe ajánljuk