„Halld nemzeted áldó, hívó szavát” – Hibátlan verset írtak Orbánnak

  • narancs.hu
  • 2016. június 1.

Hírnarancs

A nap fénypontja ez a költemény. Szijjártó bezzeg kemény üzenetet kapott. Az LMP már a Jobbikban is gondolkodik, Simicskát pedig Brüsszel védi meg. Hírek szerdán.

„Tán Isten küldte őt, ide le a földre,
Hogy legyen nemzetének hű vezére.
Vagy csupán csak egy földi ember,
Ki, ha kell, küzd, szól, s tenni is mer!”

Imigyen szól az Orbán Viktor 53. születésnapjára szerzett költemény, egy pomázi nyugdíjas hölgy alkotása. A remekmű hosszasan taglalja miniszterelnökünk nemzetért végzett heroikus munkáját, „kit követnek százak, ezrek, milliók”. Remek kis memoriter válna belőle!

Képünk illusztráció. Egy korszaké.

Képünk illusztráció. Egy korszaké.

Fotó: MTI

A József Attila Kör tagjainak is el kellene gondolkozniuk ezen az új irányon, és akkor talán nem annyi pénzt kapnának az egész éves működésre, mint egy rosszul fizetett miniszterelnöki tanácsadó egy hónapban.

Szijjártónak vers helyett plakát jutott

A Copenhagen Business Schoolba látogató külügyminisztert ilyen plakátok fogadták: „Azért tanulunk itt, mert tönkretettétek a felsőoktatást”, vagy „Itt diákként többet keresek, mint a magyar átlagbér duplája. A magyar reformok működnek?”. Szijjártó az Európai Unió jövőjéről tartott előadást a dán fővárosban, ami előtt az ott tanuló magyar diákok tájékoztató füzeteket tettek ki, amelyekben a kormány, khm, ellentmondásos külpolitikai nézetei szerepelnek.

LMP+Jobbik+MSZP=?

Izgalmas napokat él most az LMP, miután Schiffer András, a párt vezéralakja lemondott minden tisztségéről. Sokak szerint ezzel a pártnak befellegzett, hiszen elvesztette azt az arcot, amellyel a közvélemény azonosította az LMP-t. Szél Bernadett, a párt társelnöke, noha nem ért egyet Schiffer döntésével, nem esett kétségbe. Az Indexnek adott interjújában elmondta, hogy bizonyos ügyekben készek együttműködni az MSZP-vel és a Jobbikkal is, bár szövetségre egyikkel se lépnének. Az Index egyébként úgy tudja, hogy párton belül Hadházy Ákost látnák szívesen Schiffer megüresedett helyén.

false

A Bankszövetség kicsit nekiment a kormánynak

Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke levélben fejtette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, hogy a kormány indokolatlanul és esetenként jogsértő módon nyújt kedvezményeket egyetlen bankcsoportnak (takarékszövetkezetek, Takarékbank, FHB). Patai nehezményezi, hogy a többi bank nem tud olyan eredményeket elérni, mint ha szabadon versenyeznének egymással. „A bankadó kevésbé sújtja a takarékszövetkezeti integráció tagjait, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti jogköre nem kizárólagos a takarékszövetkezeti integráció tagjai felett, a Takarékbank verseny nélkül jut előnyökhöz a takarékszövetkezeti integrációban, a takarékszövetkezeti integráció tagjainak kötelezettségeiért esetenként az integráción kívüli bankoknak kell helytállniuk” – olvasható a levélben.

Simicskát Brüsszel védi meg

Az Európai Bizottság ugyanis laza egymilliárd forintra büntetné Magyarországot, mert tavaly kitiltották Simicska cégét a győr-gönyűi kikötőfejlesztési közbeszerzéséből, amit végül meglepő módon a Mészáros és Mészáros Kft.-vel felálló A-Híd Zrt.-Swietelsky Vasúttechnika Kft. nyert meg. A Világgazdaság információi szerint az uniós támogatású projekteket vizsgáló brüsszeli ellenőrök a támogatás 25 százalékát fizettetnék vissza, ami ebben az esetben 1,6 milliárd forint.

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet. Hivatalosan mindkét telken „mezőgazdasági” épület áll. A szőlő, az uborka, a fű vagy a tök netfüggő?