Lázár János megint kiosztott néhány tagtársat a Fideszből

  • narancs.hu
  • 2016. november 3.

Hírnarancs

Juhász dubajozással vádolja Rogánt, Schmidt Mária dühös. Hírek.

Lázár megmondja

A mai kormányinfón azok a fideszesek kaptak maflást, akik a közelmúltban arról hadováltak, hogy Pharaon, tehát Orbán szaúdi szomszédja igazából nem is az a Pharaon, hanem biztosan egy másik, tiszta életű és erkölcsös. Újságírói kérdésre ugyanis Lázár elmondta: Pharaon vízumkérelme kapcsán a kormány hat uniós tagországot hívott fel, és egyikük sem emelt kifogást. Kiemelte, hogy a szaúdi üzletember hazájának kormányát és az ellene körözést kiadó Egyesült Államokat is megkérdezték, de ők két éve nem reagálnak. Miután viszont, és ez itt a lényeg, megjelentek az első magyar cikkek Pharaonról, a kormány gyorsan konzultált az Interpollal is, ezért ma már letartóztatnák Pharaont, ha belépne az országba – erősítette meg Lázár a Belügyminisztérium államtitkára, Kontrát Károly tegnapi nyilatkozatát. Ha hamarabb tudják azt, amit az Interpol közölt velük, elfogták volna az üzletembert, mondta Lázár.

false

 

Fotó: Attock Refinery

Dubaji szállodaügy

Juhász Péter szerint Rogán Antal egy ötcsillagos dubaji szállodában szállt meg, a minisztérium azonban mindent tagad. A hírt Juhász robbantotta a Facebookon, aztán a 444 gördítette tovább. Állítólag Rogánt Varga Lajos, a Valton Security tulajdonosa társaságában látták. Varga kiadott egy közleményt, amiben azt állította, hogy ő a családjával volt Dubajban, és ott Rogán Antal színét sem látta – ezzel persze megerősítette, hogy valóban ott járt. A minisztérium egyértelműen kimondta a 444-nek, hogy Rogán Antal az elmúlt egy hónapban nem járt Dubajban, de azt azért hozzátették, hogy magánügy, hol tölti a szabadidejét a miniszter. Mindenesetre a portál azt írja, hogy Juhászéknak hangfelvétele is van arról, hogy a dubaji szálloda recepciósa azt állítja, hogy Rogán Antal nevű vendégük az elmúlt napokban csekkolt ki a szállodából.

false

Schmidt Mária tíz pontja

Schmidt Mária kormánybiztos megszólalt a napok óta tartó plakátbotrány ügyében. Hétfőn az RTL Klub közölte, hogy azon a képen, amire a kormány Dózsa László színész-rendező nevét írta, valójában Pruck Pál szerepel, még a képet készítő fotós is ezt írta a kép alá a Life magazinban. Dózsa másnap kegyeleti okokból lemondott arról, hogy az ő neve szerepeljen a képen, de továbbra is azt állította, hogy a kép őt ábrázolja. Aztán tegnap a 168 Óra lehozta Pruck Pál lányának levelét, aki gyakorlatilag azt kérte Dózsától, hogy ismerje el, nem ő van a képen. Az esetről mindeddig hallgatott az emlékbizottság, mint a sír, most viszont Schmidt terjedelmes, tíz pontba szedett közleményt adott ki. Ebben azt állítja, „jelen ismereteink szerint a felvételen Dózsa László szerepel”, aminek alátámasztására semmilyen új érvet nem hoz, de azt jó sokszor elmondja, hogy „a média egy jól körülhatárolható része”, „egyes sajtóorgánumok és újságíróik” a hősök hitelét „akarják rombolni”, és ezzel folytatják a forradalom bemocskolását. Nem is idéznénk tovább a művet, sor kerül még „az MSZMP szellemiségét idéző gátlástalanság” felemlegetésére, a 168 Óra kegyeletsértéssel való megvádolására, mindez a Schmidtre jellemző tiszta mondatokban és világos, logikus okfejtésben.

false

Brexit?

Egy bírósági ítélet szerint a brit kormánynak a parlamenttel kellene megszavaztatnia a kilépést az EU-ból, írja az Index. Emiatt nem kizárt, hogy a Brexitből nem lesz semmi, mert a népszavazás csak konzultatív volt (azaz az eredmény nem kötelezi a brit országgyűlést), és a képviselők között könnyen kialakulhat maradáspárti többség.

Az persze ezzel együtt is kérdéses, hogy a képviselők szembe mernek-e menni a népszavazás eredményével, figyelmeztet a portál. Theresa May miniszterelnök szerint a bírósági döntés nem lassítja a kilépési folyamatot, a terv az, hogy 2017. márciusig élesítik az 50. cikkelyt.

Figyelmébe ajánljuk