Tarlós szerint Orbán hazudott, hátba szúrta, és ezért szégyenkeznie kellene

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 13., 19:38
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A főpolgármester kiakadt, mert a kormány úgy bánik vele, mint mindenki mással. Simicska visszaállít, az EU nekimegy a lengyel kormánynak, Steven Seagalból pedig szerb lett. Hírek.

Isten hozta a NER-ben, főpolgármester úr!

A kormány nem tartotta be az ígéretét, hogy finanszírozza a főváros agglomerációjának közlekedését. Sunyi módon, egy salátatörvényben az egészet a főváros nyakába varrták. Orbán több mint egy éve megígérte, hogy közvetlenül konzultál Tarlóssal a fővárosról, de ezt sem tartotta be. A szokásos ügymenet: a felelősség hárítása és gátlástalan hazudozás.

Azok a boldog szép napok...

Azok a boldog szép napok...

Fotó: MTI

Ami szokatlan, hogy Tarlós István nem tűrte némán mindezt, hanem kitálalt, és ultimátumot adott a kormánynak. Az Indexnek adott parádés interjújában a külvárosi kocsmák modorában selyemfiúzik és keresetlenül kioszt mindenkit - Orbánt és a kormányt többek között a cikkünk címébe emelt kitételekkel illeti. Tarlós azzal fenyeget, hogy ha a kormány nem tartja be legalább az ígéreteinek egy részét, vagyis nem fizeti ki az agglomeráció közlekedésének költségeit, akkor konkrétan az lesz, hogy a város határán megáll a busz, de még a HÉV is.

Valószínűleg a kormány kétségbeesett kommunikációs kármentésének része lehet, hogy a Népszabadságnak egy "névtelen kormányzati forrás" kiszivárogtatta, hogy Orbán Viktor azért nem ad pénzt Budapestnek, mert az ő szíve közepében a magyar vidék áll, és nekik, a keményen dolgozó vidéki kisembereknek adná (az unió) minden pénzét, ha tehetné.

Simicska oszlopai talpra állnak

Miután a bíróság tegnap eltiltotta a fővárost a Mahír hirdetőoszlopainak bontásától, ma elkezdték visszarakni azokat. A 444 az Andrássy úton készült fényképfelvételen rögzítette az állítás tényállását. Az oszlopügy cifra részleteit lásd az eheti Narancsban.

Le lehet írni, hogy Rogán bűnözővel üzletelt

Ma a nol.hu is pert nyert Rogán ellen, aki azt kifogásolta, hogy az V. kerület ingatlaneladásait több lap összefüggésbe hozta a a Prisztás-gyilkosság miatt fegyházbüntetésre ítélt Portik Tamással. "Rogán az V. kerület polgármestere volt, amikor a Classic Immo Kft. 30 százalék kedvezménnyel, 52 millió forintért vásárolt meg az önkormányzattól egy Károly körúti ingatlant. A kft. tulajdonosa a szerződés aláírásakor a Komondor Holding Zrt. volt, ennek részvényese Pápa Marianne és két gyermeke" - írja a nol.hu. A Fővárosi Ítélőtábla szerint a Portik és Pápa Marianne közötti szoros viszonyt a lap megfelelően igazolta, így az nem minősül valótlan tényállításnak. Korábban hasonló bírósági döntés született a Blikk esetében is.

Előre az orbáni úton

Mai programok
Az Európai Bizottság (EB) a jogállamisági mechanizmus keretében előzetes vizsgálatot fog lefolytatni a lengyelországi fejleményekkel kapcsolatban – jelentette be Frans Timmermans bizottsági alelnök szerdán, miután a brüsszeli végrehajtó testület "orientációs jellegű" vitát tartott az új varsói kormány tevékenységéről. Ez az első alkalom, hogy beélesítik a jogállamisági mechanizmust egy EU-tagországgal szemben - írja az MTI, de azt már nem teszi hozzá, hogy a mondott mechanizmust az Orbán-kormány miatt dolgozta ki az EB. A magyar kormány ellen végül (vagyis eddig) nem használta, de Orbán legjobb tanítványai ellen most igen.

Steve hazatért

Steven Seagal amerikai akciófilmszínész, producer és harcművész Szerbiát hivatalosan is hazájának tekintheti, ugyanis Aleksandar Vučić szerb kormányfő személyesen adta át számára a szerb állampolgárságot igazoló iratot - írja a Magyar Szó. Mindkét érintett félnek gratulálunk.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 13., 19:38
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2016. január 14., csütörtök 16:08
  Ő ezt a vesén rúgást a közismerten tréfás modorában úgy vezetné fel, hogy „Na, kis Demszky-buzi, akarsz egy vesepecsenyét?”
 2. 10 yoyo
  yoyo
  2016. január 14., csütörtök 14:29
  és szerintem még vesén is rúg, hiába mondja, hogy ő nem olyan
 3. 9 HalápyMiksa
  HalápyMiksa
  2016. január 14., csütörtök 14:05
  Csak ne szidjátok Tarlóst, a végén még leveri a szemüvegeteket.
 4. 8 yoyo
  yoyo
  2016. január 14., csütörtök 08:13
  tarlós az orbáni univerzum jobb figurái közé tartozik (ez elég rémes kijelentés)

  de egyrészt egy borzalmas arc, aki nem rest megmondani az embernek, hogy szerinte hogyan kellene viselkedni, hogy egy szociálisan érzéketlen bunkó, homofób, szexista tapló.

  másrészt amit Cyrano sorolt, ahhoz hozzátenném: nagyon látványosan felforgatta a fővárost, de azon túl, hogy mindent letérkövezett, hogy lenyúlták a tapsot az előző vezetéstől (margit híd, 4-es metró) és csináltak egy valag nettó reprezentatív csinosítást (várkert, kossuth tér, meg ilyenek), igazi fejlesztést baromira nem sokat. a fonódó villamoshálózat például olyan, mintha gusztus 20-án tüzijáték címén valaki a zsebeit megtömné olcsó kínai petárdával és azokat pukkangatná a járókelők közé a battyhány téren.

 5. 7 yoyo
  yoyo
  2016. január 14., csütörtök 08:02
  a demszkizéshez még annyit: az utolsó 2 ciklusára sikerült a polgármesterkedését zsákban futássá nyomorítania a fideszes többségnek.
  minimális taktikai érzékkel, már régen lemondott volna.
 6. 6 yoyo
  yoyo
  2016. január 14., csütörtök 07:55
  tarlós minden évben eljátssza ezt a pártonkívüli magányos harcos figurát, akit ha vesén is rúgnak, megmarad sportembernek.

  az ellenzéki sajtó pedig minden évben eljátssza, hogy tarlós konfliktusa egy lehetséges repedés a masszív építményen, ami így talán hamarosan teljesen szét fog esni.

  ehhez képest én eme hazudozós, hátbaszúros, selyemfiúzós sugallat mögött nem érzékelek semmi érdemit.

  "A miniszterelnök országépítő munkájához lojális vagyok, továbbra is támogatom"

  orbán jó, orbán nagy, csak hát ugye a rossz tanácsadók:
  "Nagyon sajnálom, hogy egyesek meggyőzték a miniszterelnököt arról, hogy elég a pénz arra, amire nem elég"

  aztán egy szerény nagy sándoros utalás önmagára, némi lázározgatás, csókolom, nincs itt semmi látnivaló.
 7. 5 Cyrano
  Cyrano
  2016. január 14., csütörtök 07:37
  reuters: léccike sorold azt a "többet".
  Mert valahogy nem ezt látjuk.
  Ja, hogy az Uniós pénzeket sikeresen elköltötte? Iszonyatos káosz árán.
  Viszont ez a város még soha nem "működött" (idézőjel oka, hogy nem működik, hanem szó szerint csak némely részen önjáróvá vált) ilyen szarul. Képtelenek összehangolni a közlekedést (nemcsak a tömeget, pl. a zöldhullámot is - ennek levét meg te is iszod, mindenféle légúti betegségben), az utak tragikusak- tönkretették pl a Demszky idejében megépült Hungáriát, most a Lágymányosi híd leamortizálása folyik. (50 tonnás mozgó teherre lett tervezve - nem, nem azért, mert Demszky hülye volt, hanem mert a híd egyik oldala lágymányoson nyugszik. A kisbetű a talajszerkezetnek szól.) Most 70 tonnás szerelvények próbajárnak rajta.:(
  Az utak járhatatlanok (a kátyú nem csak kényelmetlenség - eszméletlen mennyiségű plusz költség lakósoknak-bkv-nak, szállítócégeknek egyformán) A büszkült bicikliutak fele életveszélyes, másik fele a gyalogosok életét keseríti.
  A kosz elképesztő méreteket kezd ölteni, a 80-as évek vége óta először megjelentek a patkányok is.
  Sikeresen megszabadította a fővárost az összes jelentős vagyonától: közművektől, iskoláktól, kórházaktól, A Szigettől, a Ligettől, a Dagály strandtól.
  Ha Demszky tett volna ilyen sikerintézkedéseket, az elsőnél lángba borult volna a város.:(
 8. 4 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2016. január 13., szerda 23:19
  Steven Seagalnak viszont összejött, kár, hogy Arkan kapitány már nem érhette meg, remek bunyós filmeket csinálhattak volna együtt.
 9. 3 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2016. január 13., szerda 23:18
  Tarlós kamasz korában összeszedett egy rakás komplexust, és azóta állandóan meg van sértődve.
 10. 2 reuters
  reuters
  2016. január 13., szerda 23:10
  Lehet, hogy Tarlós unalmas, kellemetlen alak, viszont néhány év alatt többet tett Bp.-ért, mint a kellemes, érdekes Demszky húsz év alatt.
  Nem mellesleg most neki ment Orbánnak (és seggnyalóinak).
  Hogy valaki ilyet mert tenni a Fidesz környezetéből!

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt