Snoblesse Oblige 2022/45.

  • Narancs
  • 2022. november 9.

Interaktív

Heti kulturális programajánló 

Valahonnan a lenti síkról még füstölnek az emberi szívek. / Mi már kioltottuk a magunkét, / kék tóba mártottuk, a kormot is lemostuk.

(Dsida Jenő: Hajnali séta)

november 11. péntek 14.00  RAF – Őszi Zsongás 2022 – kiállítás és kortárs képzőművészeti vásár

A Resident Art Fair keretében Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész ismét fiatal művészek legfrissebb művei­ből válogatott. A tavaszit utánozó zsongás egyben kortárs festészeti alapozó is, amelyben a műfajok és irányzatok teljes keresztmetszetével találkozhatnak az érdeklődők 10 napon keresztül. November 20-ig hetven meghívott művész több mint 300 műalkotása látható és vásárolható meg. A vásár mindennap 14-től 19 óráig látogatható. (Klauzál6 Projekt Galéria, Bp. VII., Klauzál tér 6.)

 

november 11. péntek 18.00  Art Department – irodalmi koncert

Az új irodalmikoncert-sorozat műsorán Pétery Dóra klavikordista és Závada Péter költő performance-a. Rajk László egykori műtermében a novemberi koncertek alatt Szilágyi Lenke 1989 és 1996 között készített művészportréit, decemberben pedig Birkás Ákos és Rajk László 1970-es években készített „Kádár-kocka” szubverzióit láthatja a közönség. Az eseményeken a férőhelyek száma korlátozott, ezért érdemes az artdepartmentspace [at] google [dot] com címen regisztrálni. (Art Department Space, Bp. VI., Paulay E. u. 19. I. em.)

 

november 11. péntek 20.00  Dioráma magyarokkal

A Dioráma csoportot Raubinek Lili hozta létre 2020-ban, hogy valódi nagy tájakat, eseményeket kicsinyíthessenek le három dimenzióban, interdiszciplinális körülmények között. S még ennél is továbbmennek: nagy volumenű be- és felfoghatatlan fogalmakkal dolgoznak, amelyeket ahhoz, hogy személyessé tudjanak válni, emberi léptékűvé kell tenni. Túl a Covidon, a Staféta független előadó-művészeti pályázat keretében készítették az előadást, amely a honfoglalásról szól, és másnap is látható. Alkotótársak: Kelemen Patrik, Mákó Rozi, Petrányi Luca, Szabó R. János és Szeri Viktor. (Trafó, Bp. IX., Liliom u. 41.)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.