Szüret 2021/29.

  • Narancs
  • 2021. július 21.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Egy jogi randalírozás, egy jogi huliganizmus és egy szégyenletes európai bizottsági álláspont. Úgy érezzük, hogy el akarják tőlünk venni a gyerekeinket.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

 

Gyurcsány Ferencék tehát nem tesznek mást, mint megint a brüsszeliták utasításait hajtják végre, amikor támadják a konzultációt. Persze Brüsszelben megtanulhatták volna az illegális bevándorlás kapcsán is, hogy milyen az, amikor mi, magyarok, ellenállunk valaminek. Milyen az, amikor ők nem csupán a magyar kormánnyal, hanem a magyar emberek többségével kerülnek szembe.

Hollik István nyilatkozata, Fidesz.hu

 

A Margitsziget varázsa bár néha nagysága miatt kicsit kizárja az embert az előadásból, de olyan elemekkel tarkítja az ottlét élményét, amit egy kőszínház sem képes megteremteni. A színpadra ömlő rengeteg lufi például a szél hatására önálló táncba kezd, meglepve ezzel a rendezői bal oldalra tömörült zenészeket az árokban. Ugyanez a fuvallat a nézőtéren kiterített esőkabátokat is pengeti, ami az egyre komoruló égbolt alatt új szintre emeli az érzékelést. Mindeközben pedig felvillanó szentjánosbogaraknak tűnnek azok a rovarok, amik átrepülnek a reflektorok fényén, hogy kialudjanak, amint elérik a túloldalt.

Az Index kritikája a Vígszínház margitszigeti Kabaré-előadásáról

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.